Eilen sain valmiiksi miehekkeen poro-pipon, joka onnistui yllättävän hyvin. Oon jopa itse tyytyväinen tähän.

 

Ilmeisesti saajakin oli tyytyväinen, sillä vaikka tämä oli tarkoitettu nimpparilahjaksi loppuviikkoon  ja ajattelin että ehdin sen vielä hyvin kastella ja silotella kuosiinsa, tuli "määräys" päätellä se heti jotta saa sen jo tänään päähänsä. Samasta syystä kuva on pikaisesti arkun päällä napattu, jotta edes jonkilainen dokumentti jää pipon valmistumisesta ennen kuin siinä on jokin öljy tms. tahra.

Langat Novitan woolia, tuskin kestää käytössä kovinkaan pitkään mutta sitten täytyy ottaa puikoille uusi. Menekki n. 50g. Porot Ravelrystä, malli monelle tuttu. Poropareja on neljä kappaletta, sen mukaan laskeskelin vähän silmukoita että saan kuviot täsmäämään eikä tarvitse tehdä mitään omia fiksauksia. Yllättävän helppo neuloa, vaikka tuo kirjoneule vähän jännittikin.

Miehekkeelle on kiva neuloa pipoja, kun huumorintaju kestää erilaiset viritykset. Aiempina talvina on valmistunut huovutettuja versioita, esim. kukkopipo ja piikkipipo, jotka tosin kaipaisivat uudemmat versiot. Huopaseen en enää koske, joten pitäisi ruveta etsimään jokin muu, oikeasti kiva huopuva lanka josta noita väkertää. Nyt olisi kelejä käyttääkkin paksumpia pipoja.

Ja koska mulla on nykyään työn alla vähintään kaksi neuletta yhtä aikaa, niin valmistui eilen myös jotain huovutettavaa, joka on tällä hetkellä koneessa. Siitä kuvia kunhan kone on hommansa tehnyt. Kaksi työtä sen vuoksi, että toinen on ns. aivoton työ, jota voi tehdä silmukan kerrallaan äijän touhuja seuratessa, ja sitten se toinen joka vaatii jo vähän enemmän keskittymistä, jota tehdään sitten illalla äijän nukkuessa. Nyt tekis mieli aloittaa jokin uusi kirjoneulepipo, pitäisi vaan keksiä mikä...