Täällä on siis valmistunut karmea huivi. En tiedä, miksi tuo lanka on ikinä lankalaatikkoon eksynyt, mutta nyt se on tuhottu. Todistuskappaleet siirtykööt vanhempien mökille lämmittimeksi, pois kauaksi kaikesta sivistyksestä.

Lanka siis Novitan karusellia, ruskean-oranssin-kirjavaa ja yläreunaan vähän harmaankirjavaa. Ei näytä kuvassa niin kamalalta kuin näyttää oikeasti. Lanka näytti kerällä paljon paremmalta, ehkä se on siksi eksynyt lankakoppaan. En sitten tiedä, olisiko lanka näyttänyt jossain muussa mallissa paremmalta, mutta ei sopinut kyllä tähän yhtään. Sinällään aika jännä, koska itsellä on punaisesta Karusellista iso huivi samalla mallilla, ja se on ihana! Mallina on ihan perus virkattu kolmiohuivi ketjusilmukoilla. Hapsuja ei ole, koska lankaa oli vain kaksi kerää käytettävissä. Tänä aamuna otin puikoille aivottomaksi työksi kaulahuivin teddystä, sen pariksi olisi tarkoitus tehdä pipo Ainosta, ja lähettää lämmin setti yhdelle entiselle oppilaalle, joka lähetti minulle ennen joulua ihanan pienen paketin (ja idea tähän syntyi yöllä kello kolme, kun valvoin kipeän selän vuoksi ja mietin mitä lankalaatikosta voisi pois neuloa) . Mutta katsotaan mitä ehdin, kaikki oikea neulomisaika kun käytetään tähän:

Molemmat lahkeet neulottu, ja nyt neulon suoraa vartalo-osaa. Tässä vaiheessa työ hidastuu, kun tähän asti tätä on neulottu pyörönä ja nyt tasona olkapäille saakka, hihat sitten taas pyörönä. Jonkinlaista kuviotakin olen suunnitellut etukappaleille, saa nähdä toteutuuko se suunnitelma.  Langan riittävyys näyttää tässä vaiheessa siltä, että saan vielä langasta lapaset tai parit.

Jännityksellä odotan, kuinka pitkälle ehdin haalaria tikuttaa ennen kuin pikkukakkonen ilmoittaa tulevansa maailmaan. Sen jälkeen voi neulominen olla hetkeen mahdotonta.