Kauluri pikkumiehelle:

Malli: Ullaneule 3/07, Unikko kauluri

Lanka: Exclusive alpaca, menekki n. 45g

Puikot: 3,5mm bambuiset pyöröt

Tätä kauluri tikuttelin viikko sitten maanantaina, kun supistukset vihdoin alkoivat. Ihan valmiiksi asti en saanut, kun oli pakko lähteä kohti synnäriä.  Joistain kohdista huomaa, että on käsiala vähän kireämpi, mutta kaiken kaikkiaan ihan onnistunut työ.  Lankaa jäi vain pieni pätkä, ei jäänyt mitään epämääräistä nöttöstä kaapin perukoille notkumaan. Ihanan pehmoinen kauluri, itsellekkin voisin tehdä kaulurin tuosta langasta.

Neiti sitten tosiaan tuli maailmaan, ja kaikista ultrista huolimatta onnistui salaamaan todellisen kokonsa. Onneksi niinpäin, että oli paljon arvioitua pienempi. Ongelmaksi muodostui vain se, että aivan kaikki vaatteet ovat aivan liian suuria neidille. Siksipä alkoi hirvittävä tikuttaminen/ohjeiden selaaminen jotta neidille saadaan sopivan kokoista vaatetta. Ensimmäisenä valmistui tämä:

Malli: peruskypärämyssy, Käspaikan sivuilta ohje koon laskemiseen.

Lanka: Novita Wool sävy, 18g.

Puikot: Bambuiset 3,5mm sukkapuikot.

Ostin tätä lankaa joskus varastoon sillä ajatuksella, että jos kakkonen on tyttö niin siitä voisi neuloa jotain kivaa. Nyt en enää tykkääkkään langasta hirvittävästi, mutta sitä on vielä ihan sikana jäljellä. Täytyy siis tehdä tästä noita pienempiä vaatteita, niin saan sen pois kuleksimasta. Tämäkin kypärämyssy on just sopiva (kuvassa vähän huonosti päässä), eli voin tehdä seuraavan koon myssyn heti perään. Neidille pitäisi neuloa myös sisäkäyttöön lisälämmikettä, koska on varsin palelevaa sorttia. Onneksi noita lankoja löytyy omasta takaa näihin tarkotuksiin.

Lankavaraston pienennys on edennyt oikein mallikkaasti. Valmistuneiden neuleiden lisäksi lankaa on lähtenyt maailmalle melkein kilo, ja äitee otti työn alle aivottoman projektin tuhota sirdarin snuglyja lattialustaan. Siihenkin projektiin löytyi lankaa liki puoli kiloa, joten eiköhän sieltä ihan mukavan kokoinen peitto kotiudu. Lankavaraston koko tällä hetkellä siis jo alle 7,5 kg!!