Näitä on tullut tehtyä jo muutama kuluneen puolentoistavuoden aikana. Käspaikan ohjeiden mukaan näitä voi tehdä ihan mittatilaustyönä; Hetta saikin nyt vähän isomman myssyn edellisen jo pieneksi jääneen tilalle.

Malli: Perinteinen vauvanmyssy

Lanka: Novita Wool sävy 24g

Puikot: 3,5 mm bambut

Edelleenkään en ole tyytyväinen noihin nauhoihin, löysiä silmukoita jää aina sinne tänne (kuten kuvastakin näkyy). Parhaiten onnistuneen nauhat taitaa olla Hiskin vihreässä menninkäismyssyssä, joka näkyy tuossa sivussa. Mitään vinkkiä miten niistä saa paremmat?

Nämä myssyt on jo sitä reilun vuoden takaista tuotantoa, mutta tuon ruskea-valkean myssyn käyttöä odotan innolla: mieskin tietää, mikä myssy pitää tuoda jos sanon että tuo vanukasmyssy; hänen mielestään kun tuo myssy tuo mieleen jacky-makupalan. Valkea myssy oli muistaakseni jotain Porvoon lankatalosta ostettua baby cashmire...-lankaa, ja myssylle kävi se perinteinen; se eksyi väärän pyykin joukkoon. Nyt se on kokoa nukke. Näistä kuvista voi lukea rivien välistä myös sen, että aloin kuvaamaan valmistuneita töitä jo yli puolitoista vuotta sitten, mutta rohkeus ei silloin vielä riittänyt blogin pitämiseen. Eipä nuo neuleet ole sen kummemmiksi siitä muuttuneet, mutta mitäs siitä.

Viime viikolla kävin Annan kanssa kirppikseltä, ja tein sieltä ihan huippu löydön: oranssia Marimekon Basso-kangasta vuodelta 1975 pussilakanan verran. Kuva, kunhan pyykkikone ja silitysrauta ovat puhuneet. Kankaasta tulee varmaankin ainakin kassi (näitähän ei vielä ole) ja jotenkin se kertoo haluavansa hameeksi, mutta siitä en ole ihan varma. Lisäksi kirppikseltä löytyi lasten vanha lakana, joka kertoi olevansa kassin vuorikangas. Harmi vaan, ettei se osannut kertoa minkälainen kassi on ulkoapäin saatikka sitä, minkä mallinen kassi on. Sen se kyllä kertoi, että vuoria ei pidä peitellä...

Lankavaraston pienentäminen sujuu oikein mallikkaasti; äiteelle lähti mukaan kilo puuvilla yms. lankoja, joista olen joskus kuvitellut virkkaavani jotain. Takaisin tuloa noilla langoilla ei ole, paitsi valmiina tuotoksina. Joskin äiteellä on vapaus käyttää langat haluamiinsa tarkoituksiin. Lankakaupassakin tuli käytyä; en ostanut yhtään lankaa itselle! Langat Ellan jakkuun elokuuta varten ostin, mutta se on äiteen heiniä ja Sny paketista ei sen enempää. Lankaa kotiutui kuitenkin 200g, kaupanpäällislankaa 100g (sukkalankaa, niistä voi oikeasti syntyäkkin jotakin) ja 100g alpakkaa, jonka äitee osti hänelle kämmekkäiksi. Koko alkuvuonna lankaa on kotiutunut vain 400g (uskomatonta), joista ainoa ostettu Nalle-kerä on jo muotoutumassa pikkuveljelle lapasiksi. Lankavaraston tyhjennys on siis varsin hyvällä mallilla.