Olen oikea muistikirjojen suurkuluttaja. Lähinnä kai siksi, että piirrän ideoita, laskeskelen kokoja ym. systeemeitä, merkkailen muistiin kerroksia ym. Sen jälkeen muistikirja näyttää ihan kamalalta, ja revin sotkuiset sivut pois. Ja sitten muistikirja laihtuu. Ja näyttää kamalalta. Jonka vuoksi täytyy ostaa uusi.

Kotosalla käydessä kävin läpi jemmatavaroita, jotka sisälti mm. lukion kirjoja, kansioita yms. Törmäsin pieneen kansioon, ja kun viereisessä huoneessa oli vielä kasa pikkuveljen (joka ei siis ole enää mikään pienimies) pieneksi jääneitä farkkuja niin siitä se idea sitten lähti:

    

 

Tähän meni yksien farkkujen takalahje. Takataskun ratkoin irti tikkauksia pitkin, ja tikkasin sen sitten uudestaan kiinni sopivan kokoiseen kappaleeseen. Taustaosa on otettu poikittain lahkeesta, näin vältyin näppärästi saumojen oikean kohdan metsästämiseltä. Taustakankaana (joka ei näy kuvassa) on mustaa ylijäämäkangasta: tämä on siis varsinainen kierrätystyö!

Tätä ei olisi kannattanut tehdä farkuista, joissa on kovasti joustoa mukana; liepottaa vähän joka suuntaan. Mutta samalla periaatteella voi sitten tehdä vaikka uudet kannet; farkkuja kun tuli ratkottua mukaan useammat. Ja niitä jäi vielä varoillekkin. Lasten farkkujen takataskut olisi olleet tähän ehkä kivemmat näköiset kokonsa puolesta, mutta niitä ei nyt  valitettavasti ollut saatavilla. Ei olis ehkä mies ymmärtänyt jos olisin Hipsun farkuista taskut ratkonut irti... Tasku on kannessa paitsi koristeena myös kyniä varten. Saa nähdä toimiiko tämä! Nyt pitäisi sitten vaan ehtiä kirjakauppaan ostamaan tähän sopivan kokoiset paperit sisälle. 

Seuraavakin kierrätystyö odottaa ompelukonetta, ylläri ylläri siinäkin materiaalina on farkku. Katsotaan milloin tenavat nukkuu taas yhtä aikaa niin, että äippä pääsee ompelukoneelle!