Tämän tekeminen meinasi alkaa tökkimään, kun Wool ei taaskaan käyttäytynyt puikoilla kauniisti. Mutta, koska päätin osallistua tänä vuonna fufoiluun piti käsityökoppaan saada tilaa. Siispä puikot heilumaan, ja lopputulos on tässä:

 

Malli: sk 1/2010 (muistaakseni)

Lanka: Novita wool sävy (joka ei vieläkään loppunut)

Puikot: 3,5 mm bambu pyöröt

Koko: Jotain 120-130 cm välimaastoa toivottavasti.

Tässä on siis edessä tuommoinen pieni kengurutasku(?) ja takana nappi pääntiellä. Kiva malli neuloa, tällaisen voisi tehdä Hempallekkin kunhan vähän kasvaa. Jostain toisesta langasta tosin. Loput woolit käytän johonkin, jossa ei tule tasaista sileää neuletta tällaista pintaa, se kun ei yksinkertaisesti woolista onnistu.

Tämän tunikan kanssa on kaksi ongelmaa. Ensinnäkään, en tiedä, onko se Ellalle sopiva. Toisekseen, jos se vaikka sattuisikin olemaan sopiva, ei ole mitään takuita että neiti sitä suostuisi käyttämään.

Ja se käsityökoppa, jonne piti tehdä tilaa näyttää tältä:                                                                                                                                                    

Tämä löytyi viime syksynä kirppikseltä. Silloin piti löytää parempi ratkaisu käsitöiden säilyttämiseen olohuoneessa, kun perinteinen kannellinen kori ei enää toiminut kun Hipsu osasi avata sen liian näppärästi. Tämä on kai virallisestikkin ompeluarkku, nyt se pitää sisällään epämääräisen lajitelman puikkoja, lankoja, neuloja, mittanauhoja, kyniä; kaikkea mahdollista ja mahdotonta mitä käsitöitä tehdessään voi kuvitella tarvitsevansa. Alalaatikossa on sitten ohjevihkoset yms. paperit "järjestyksessä". Tässä on yksi ainoa puute: avain oli hukkunut aikojen saatossa ja nyt kun Hipsu oppi avaamaan tämänkin, jouduin kääntämään sen nurinpäni seinää vasten. Toimii ehkä hetken.

Kaikessa karmeudessaan tämä on minusta aivan ihana. Ajatuksena oli ensin, että maalaan tästä vähän rauhallisemman värisen, mutta ainakin tällä hetkellä kun silmä on jo tottunut tämän väritykseen niin saa olla tällainen. Katsotaan jos joskus tulevaisuudessa kyllästyn. Väreiltään tämä (lähinnä tuo ruskea pohjaväri) sopii hyvin toiseen isompaan arkkuun joka meillä on olohuoneen pöytänä: kuvausalustanakin usein toimiva arkku on 1800-luvun alkupuolelta.