Eilen illalla tapahtui sellainen ihme, että molemmat pikkuapinat olivat nukkumassa ennen yhdeksää. Sen sijaan, että olisin ollut järkevä ja mennyt nukkumaan, päätin ommella vielä viimeisen valmiiksi leikatun reissukassin valmiiksi.               

Kokoa tällä kassilla on n. 50*30*30; reilun kokoinen kassi. Kankaana on kirppikseltä ostettu Marimekon "Basso", jota siis ostin pussilakanan muodossa. Ihanan tukeva puuvillakangas. Vuorina valkea paksuhko lakanakangas, edelleen miehen famun varastoista. (Johon täytyy kohta käydä tutustumassa taas, josko sieltä vielä tätä löytyisi).  Tähän tein tuollaisen "ylipitkän" vetoketjun, eli vetoketju menee tuonne päätyihin. Jossain netissä törmäsin aiemmin tällaisen ompeluohjeisiin, mutta kun en niitä enää löytänyt niin sävelsin sitten taas "kaavat" itse. Ylimääräisiä taskuja ei tähänkään tullut, joskin tähän olis kyllä päätytaskut sopineet tyylillisesti. Ehkä sitten seuraavaan... Toiseen päätyy ompelin kiinni suikaleen, jossa näkyy tuo kankaan "merkki"; omasta mielestäni siitä tuli ihan hauska yksityiskohta.

Näiden ompeluun jää koukkuun. Hipsulle pitää vielä ommella se norsukassi, mutta jotenkin polttelisi tehdä näitä vielä muutoinkin. Eilen sain  uuden idean  kassiin (tai itseasiassa kaksi), mutta siitä (niistä)  enemmän jos se idea  näkee  päivänvalon. Ei kai reissukasseja voi olla liikaa? Jos vaikka ei teekkään mieli pakata oranssiin kassiin vaan vaikka kukalliseen... Tämäkin on kyllä jännä, retrokuosit ei viehätä yhtään vaatteissa, mutta näissä kasseissa yms. tilpehööreissä ne on itseasissa aika hauskoja. Ehkä mustahko pukeutumislinja vaatii sitten asusteissa väriä (onko "matkalaukku" asuste???!!!)