Ikkunoidenpesun yhteydessä rupesi tuntumaan, että kesäksi olisi kiva saada vähän kevyemmät verhot. Kangaskauppaan siis, ja hylättyäni ensimmäisen ihastukseni Anttilasta (Vallilaa, hintaa 39,90/metri) siirryin eurokankaaseen. Silmät tarttuivat yhteen kankaaseen, ja sitä oli sitten ostettava. Kaikkine ongelmineen lopputulos näyttää jotakuinkin tältä:

Olohuoneesen siis kaksi samanlaista, joskin erikokoista verhoa, jotka kuvissa kupruilee kummasti. Oven päälle samaan tyyliin matalampi verho. Näyttää vähän hassulta noin, mutta tiedän että mieheltä olisi "kärähtänyt käpy" hyvin nopeasti jos hän joka kerta ovesta kulkiessaan olis päänsä verhoon "lyönyt". Nyt tuo oven päällinen on mitoitettu niin että verho korkeintaa hipoo päälakea. Karsea kangas: kohdistettava, ja kun riittävän kauan tuijotteli ei ollut enää itsekkään varma miten päin nuo lehdet juoksee. Toivottavasti ne nyt on suurinpiirtein oikein. Alareuna kanttaus ja nuo verhotampit on  vihreää pellavaa.

Keittiön puolelle piti tulla ihan samanlainen verho, mutta myyjän vakuutteluista huolimatta kangas ei ollut 150 cm leveä. Tai oli, jos kuvion ulkopuolelle jäävät 8 cm lasketaan mukaan. Siksipä sitten keittiöön tällainen:

 

Keittiön pikkuikkunaan pitäisi vielä jaksaa virittää jotain. Täytyy vaan ensin keksiä mitä noista kankaan jämäpaloista saa aikaiseksi. Samantapainen pitäis kyllä saada kun tuohon keittiön isompaankin ikkunaan, mutta mutta...

Ja kuten kuvista näkyy, me tosiaan asutaan ihan metsän keskellä!