Nämä ompelukset kerkesivät olemaan leikattujen korissa hetken, ennenkuin tokeennuin ne ompelemaan. Ensin valmistui hattu:

Malli Ottobre 3/10, sama kuin Hipsun eläinpallohatussa. Tämä on ilman kovikkeita, eikä niitä kyllä mielestäni kaipaakkaan. Tässä kävi pikku moka, joka itseasissa toimii loppujen lopuksi mielestäni paremmin kuin alkuperäinen malli.

Eli kun pienensin hatun kokoa, niin en sitten tajunnut pienentää lieriä samassa suhteessa. Siksipä nuo lierin päät menee takaa ristikkäin; moka, jonka yritän siirtää seuraavaankin hattuun. Mutta, tästä hatusta tuli vähän nafti. Hempan päänympärys on 48cm, eli tämä menis varmaan paremmin jollekkin jonka päänympärys olis 46cm? Kellään? Käsi ylös kommentteihin, muutoin tämä matkaa roskakoriin.

Sitten valmistui vielä kesämekkonen:

Kaava sama Suuri käsityölehti 4/02 kuin Hempan aiemmassa mekossa. Mitään tekemistä tällä ei tosin ole enään alkuperäisen malli kanssa. Vaikka kangas oli aika naftilla, etenkin kun tuon poimutuksen tuohon helmaan päätin lisätä, niin tämä onnistui mielestäni hyvin.Pääntien ja kädenteiden vinokaiteleissa pallokuviot osui kiukuttelematta juoksemaan nätisti rivissä ja helman rypytys tuota yhtä pidempää vekkiä tuossa etualalla lukuunottamatta istuu nätisti mekkoon. Olkapäillä on tarranauhaa, kun sopivia nappeja ei jemmasta löytynyt enkä enään viitsinyt jättää odottamaan nappikauppareissua. Ei olis mahtanut valmistua tälle kesälle. Paras kommentti ikinä tuli mieheltä; " eihän meijän kohta tartte ostaa vaatteita muksuille kun sä voit ommella ne ite". Ensi viikon Triteks lähetystä odotellessa...