Retki olisi voinut olla täysi katastrofi, sen verran houkuttelevia lankoja ja hintoja Menita Outlet tarjosi tänään (esim. Novitan Bambuista oli joitakin värejä euron kerä, samoin Mamboa, Cocosta... ). Jonkinlainen liiallinen lankapaljous alkoi ahdistaa, ja ostokset pysyivät suht. aisoissa.

Annan kanssa ostettiin puoliksi kolme pussillista erimittaisia vetoketjuja:

Tässä minun osuus; 75 kappaletta erimittaisia leninki, haalari ja housuvetoketjuja. Näitä myötiin 50kpl pusseissa, 5€/pussi. Hintaa siis 10 snt/vetoketju.  Tästä lähin otetaan siis kangas, sopivan värinen vetoketju ja päätetään vasta sitten mitä siitä tulee. :D

Sen jälkeen koriin eksyi kolme kerää Novitan valovilleä. 1€/ kerä. Näistä ensi talven pipoihin jotain hässäkkää. Ostoksilla tuli kyllä mieleen, että Hipsulle voisi neuloa pelkästään näistä pipon, sen verran vilkkaasti herra vipelsi hyllyjen välissä.

Oikeasti tarve oli villasukkalangoille, ja niitä mukaan eksyi muutama kerä:

Oranssin ja sinisen kirjavat Fabelia, ja tuosta vasemmanpuoleisesta tehdään rumat sukat. Niille on jo käyttökohde; tarvitsen rumat ohuet villasukat. (Rumat siksi, että niitä raaskii käyttää eikä harmita ihan kamalasti jos kuluvat puhki). Oranssit Fabelit on itselle (tasapainottamaan rumasukkia) ja eiköhän Hemppakin saa niistä sukat, Sinisestä tulee Hipsulle.

Jo ulkoovella iskin silmäni näihin:

Ensin kävelin ohi, sitten ne tulivat vielä kassalla vastaan. Pakkohan niitä oli ostaa, kun hintakin oli vain 50 senttiä/kerä. Hempalle ensi kesäksi jonkinlaiseen kesämekkoon.  Toivottavasti nämä riittää, vaikea arvioida määrää kun ei ole vielä mallista mitään tietoa. (Ensi kesäksi siksi, että oletattavasti Hemppa kävelee ensi kesänä, ja mekoista on sitten enemmän iloa kuin nyt. Käyttöaikakin/käyttökerrat on ehkä hivenen pidempi kuin nyt. Ja niitä projekteja on tällä hetkellä kuitenkin muutama...)

Samasta korista tarttui matkaan myös nämä:

Samos Lollipoppeja pipoihin, samaan hintaan kuin keltainenkin Samos.

Lankavarasto kasvoi taas sitten jonkin verran... Mutta koska jäätiin alle kiloon, niin ei kai niitä lasketa.. Uusi reissu tulossa lähiaikoina; kassaneiti löi pariin otteeseen hinnat väärin kassaan, ja hyvitti sitten väärin perityn hinnan lahjakorttina. Mikäs siinä, me mennään Annan kanssa uudestaan :D Seuraavalla kerralla ostoslistalla on sitten ihan oikeasti  Hipsun ja Hempan talvihaalarilangat, Alpakkalankaa lapasiin, sukkalankoja ja...

Menitan jälkeen suuntasimme kirppiksille. Kehä kirppis oli vielä melkoisen tyhjä, se oli nopeasti kierretty. Muutama vaate sieltä kuitenkin tarttui mukaan. Sen jälkeen Hyrylään Femmatorille, ja sieltä löytyi Hipsulle aarre:

parkkitalo huoltoaseman kera. Kyllä voi pieni mies olla tyytyväinen. Ylimpään kerrokseen pääsi Plaston kuorma-auto, joka sekin löytyi samaiselta kirppikseltä. Kuorma-auto ei ole ihan uusinta uutta, keulalla komeilee Volvon merkit. Paljon muutakin löytyi, Hipsulle parit kengät, Hempalle samettihaalarit, Suuri käsityölehti 4/10 (0,70€, oli aikas halpa),Hipsulle Ikean autopussilakanat, pieni käsilaukku jne.. Nämä veijarit oli niin hellyttävät, että näiden ohi ei voinut kävellä.

.

Niinpä Hipsu ja Hemppa sai samis pehmolohikäärmeet, ja minä menen nyt ihmettelemään mihin nämä langat säilötään...