Eilen auton nokka suuntasi kohti Menita Outlettia, tarkoituksena ostaa pääasiassa trikoo- tai ontelokudetta.

Kotona saalis näytti jokseenkin tältä:

Ja kasseista löytyi nämä:

Ja sitten pääsi kirous. Oranssi trikookude puuttui. Ja kuittia katsomaan, löytyykö se sieltä.(Toinen kirous). Juu, vyyhti oli kyllä lyöty kuittiin, mutta ei sitten ollut kassissa. Kuuden euron lahjakortista oli hyvitetty vain yks euro. (Kolmas kirous). Ja kello niin paljon, ettei liike ollut enää auki. (Valikoima suomalaisia sivistyssanoja.) Aamulla puhelin käteen, ja soittamaan. Ehkä pientä sarvea kasvoi otsassa, viime reissulla kassakuiteissa oli myös hirvittävää sekoilua, ja näiden sekoilujen tuloksena lahjakortti liikaa perityistä hinnoista. Trikookude kuitenkin löytyi, kassissa kassan vieressä. Eli auton nokka uudestaan kohti Soukkaa. Paikalla todella ystävällinen myyjä, joka pahoitteli tosi paljon tapahtunutta, ja tarkisti vielä kuitin. Hän ehdotti uutta, vähän isompaa lahjakorttia korvaukseksi, mutta kun muutto muille maille on tosiaan lähenemässä, niin eipä tuonne tule varmaan ihan heti asiaa. Ehdotin, josko hän sitten valitsisi minulle jotain sopivaa lankaa tuosta summasta "jotain kivaa, sellaista jota en ole kokeillut ja jota en ehkä ihan heti itse ostaisi". Hän toi  minulle  nämä:

Karen Noe, Japonica Rainbow. Nämä on niin ihanat, ettei näitä voi ruveta neulomaan ennen kuin on jollain muulla vielä pitsihuivia harjoitellut. Enää ei edes hirvittävästi harmita ne ylimääräiset 110 kilometriä, jotka jouduin ajelemaan...

Ja mitä noista sitten tulee? Bambuista tulee Melian-huppari, Tahiteista tulee joko pieni koriyritysviritelmä tai sitten tyynynpäällinen. Kirjavasta trikookuteesta tulee joko kori tai pieni matto, ruskeasta ja  oranssista (jota en käynyt kuvaamaan, se on oranssi) Hipsulle kori, punaisesta ja valkeasta (joka puuttuu myös kuvasta) Hempalle kori ja ruskea ontelokude muuttuu koriksi. Suomalaisen trikookuteen ja ontelokuteen välillä ei muuten ollut hintaeroa, itseasissa limeä lukuunottamatta ontelokude oli halvempaa kuin värjätty trikookude. Ulkomaalainen kude oli sitten pari euroa kilolta halvempaa. Ontelokuteessa oli kuitenkin vähän hailut värit, joten päädyin sitten noihin trikookuteisiin. Saas nähä mitä tulee. Kanavatyö on puuvillalankainen, siitä ei tule varmaankaan  isona taulua vaan jotain ihan muuta.