Kannattavaa vaihtokauppaa: neulo hattu ja huivi, ja saat ne ensi talvena takin kera takaisin. Kovin tarkkoja ohjeita ei ollut, jotain vaaleanpunaista ja tyttömäistä; huivista jotain pientä pitsimäisyyttä ja kolmionmallia. Minä kun en mikään pitsineuleguru todellakaan ole, syntyi lacy baktus ja hatuksi Ninna-baskeri.

Ninna-baskeri ja Lacy Baktus

Ohje: huivi Lacy Baktus ja baskeri Ninna

Lanka: Drops Alpaca, melko tarkalleen 100g

Puikot: 3 ja 3,5 mm bambut

Baktus oli ihan kiva neuloa, voisin tehdä itsellekkin tuollaisen (joskaan en vaaleanpunaista). Baskerin kanssa oli vähän soveltamista, kun lanka oli täysin eri kuin ohjeessa, mutta pika sovituksella meidän herralle, joka on suurinpiirtein samankokoinen niin pitäisi olla aika hyvä. Kuminauha jäi vielä uupumaan resorista, kun en muistanut sitä maailmalla käydessä ostaa. Kuvausassistentti lisäsi taas kuvaan oman rekvisiittansa...

Aivottomana neuleena valmistui "huippumuodikas" kaulurihärpäke, jonka kuvausassistentteina toimivat työtuoli ja lasten potkutteluauto. Kauluria voi pitää joko näin:

Tai sitten näin:

Ohje: Valitaan sopiva lanka, otetaan isot puikot ja  luodaan silmukoita niin paljon kuin puikoille mahtuu,  neulotaan niin pitkään kuin lankaa riittää.

Lanka: Novita Rose mohair, 50g.

Puikot: 6mm bambut

Aivoton. Ihana. Kutittaa. Tähän olis voinut valita vieläkin isommat puikot, lopputulos ei ole ihan niin "reikäinen" kun olisin toivonut. Tämäkin lanka on ostettu joskus jotain tarkoitusta varten, mutta nyt se koki kohtalonsa näin. Toinen kerä on vielä jäljellä, mitähän siitä keksis...