Jotain siis valmistui vihdoin. Koulussa aivottomana neuleena pyöri pari viikkoa mukana tämä:

Baktus-huivi

Ohje: Baktus

Lanka: Creative Poem Aran, 97g, sny:ltä keväällä 2010 saatua

Puikot: 3,5 mm bambut

Yritän kovasti tuhota lankavarastoja pienemmiksi, vaikkakin viikolla repsahdin ostamaan lisää merinovilla Woolia... Eli tämän viikon valmiiden neuleiden ja uusien ostostan myötä lankavarasto ei pienentynyt yhtään... Mutta baktuksesta. Malli on ihanan helppo, käyttökelpoinen jne, mutta tämä lanka olisi saanut jäädä neulomatta. Lanka oli kaunis kerällä (kuva täällä), mutta neulominen tuotti pienen pettymyksen. Langan värinvaihtelut on jokseenkin kummalliset; kauniit kirkkaat värit, ja sitten pitkät pätkät tuollaista myrkynvihreää.

Lanka on kuitenkin niin pehmoinen, että kyllä tälle käyttöä löytyy.

Toinen valmistunut on sitten pyöryläjakku; tämä meinasi hautautua jo mappiin ö.

Pyöryläjakku

Ohje: Novita, syksy 2009

Lanka: Soon, 375g, puuvillaa ja keinokuitua

Puikot: 6,0 mm bambut

Tästä on vaan huonoja kuvia...Väri on tuommoinen tosi tumma luumu; päivällä kuvaaminen jäi eikä avustaja ollut kauhean innokas kuvaamaan... Tähän ostin langat jo joskus vuosi sitten, mutta jotenkin se neulomisen aloittaminen vaan venyi ja venyi. Nyt, kun lankavaraston tyhjennysneulominen on todenteolla käynnissä, tällä oli helppo aloittaa kun oli selkeä malli valmiina. Lanka vaan loppui kesken; olin varannut 6 kerää lankaa, laskeskellen alkuperäisen langan mukaan (Novitan Puro), mutta jossain mätti; lanka loppui auttamattomasti kesken. 2 kerää lisää, ja vieläkin jäi muutama kerros neulomatta; mutta sitä ei kyllä enään huomaa. Jonkinsortin lankamatematiikaa vaan tässäkin; neule painaa sen liki 375g, ja lankaa jäi jäljelle oletetusta 400 grammasta 12.

Tästä kyllä tykkään periaatteessa; tosin tämä on neule, joka saa näyttämään kaksi kertaa leveämmältä kuin oikeasti on. Tulee keväämmällä varmaankin käyttöön, kunhan keksin millä etukappaleet toisiinsa kiinnittää. Helppo malli, periaatteessa voisi tehdä toisenkin villaisena, mutta en kyllä ihan heti ryhdy tekemään; sen verran puuduttava oli tuo ainaoikein kaitale neuloa.