Hipsulle on ollut jo pitkään projektina etsiä sellainen housumalli, josta saisi mahdollisimman pienillä muutoksilla sopivat. Hipsu on mallia varsin hoikka, joten ihan normi kaavat ei passaa.Hipsua kun ahistaa leikeissä lörpöttävät lahkeet; yleensä päällä on vaan joko sukkahousut tai kalsarit. Mutta nyt nappasi:

Nämä oli useamman tunnin leikeissä päällä! Näiden housujen malli on Ottobre 1/09, Saimi svetarihousut; lehdessä sellaiset tunikan kanssa pidettävät vähän leggareita  löysemmät housut. Meidän herralla varsin passeli housukaava; joskin lahkeensuuresorit täytyy seuraavissa tehdä pienemmiksi, ja koittaa välttää tuo vyötäröresosin lörpsähdys. Näitä housuja oli hauska ommella; Hempan päiväuniaikaan  aloitin, ja Hipsu seisoi jakkaralla vieressä koko ajan odottamassa koska housut saa käyttöön. Kaikkia lankoja en ehtinyt edes päätellä kun housut oli jo jalassa!

Tänään käytiin Ylivieskassa ostoksilla; ja siellä pikapyörähdys kangaskaupassa. En tiedä Ylivieskan kangaskauppojen valikoimista sen kummemmin, nämä on löytöpalasta; tavoitteena oli saada resoreita ja tukikangasta; tarttui mukaan vähän muutakin:

Vasemmalta oikealle; pallotrikoota Hipsulle paitaan, ruskeaa ja turkoosia "kolitsia" pöksyihin, sitten resoreita vaaleanpunaisena, valkeana, ruskeana, mustana ja turkoosina. Näistä useampaan projektiin...Oikean puolimmainen kangas on itseasiassa Kärkkäiseltä; heräteostos... Ihana vaaleanpunaisen ja harmaan yhdistelmä puuvillaa; Hempukalle joko pussilakanaa tai sitten päiväpeittoa. Tätä on vaan yhteen puoleen, toisella puolelle pussilakanaa varten pitäisi hommata harmaata lakanakangasta. Saas nähä.

Kärkkäisellä oli myös yllättävän laaja valikoima käsityölehtiä, tällä kertaa mukaan tarttui Filati Infanti.

Yllättävän käyttökelpoisia malleja aina kouluikäiseen saakka! Täältä ehkä mekkoja Hempalle, ja villapuseroa Hipsulle.