Eilispäivänä kun pikkuneiti kävi nukkumaan, pieneltä herralta kävi komento:  "eipoo  kakkuu.yvää".  Niinpä sitten leivottiin Hipsun avustuksella tiikerikakkua. 

Alkuperäinen ohje täältä, mutta meidän versio tässä. Meidän versiossa ei ole siis maitoa, on gluteeniton ja täysin soijaton. Semperin jauhoissa tuppaa olemaan soijalesitiiniä, samoin kuin kaikissa maitokaakaojauheissa. Tämä kakku on heti kuumana leikattu, siksi näyttää vähän haperolta. Kakku pysyy normaalisti tosi hyvin kasassa ollakseen gluteeniton, eikä murusta mielestäni normi kahvikakkua enempää.

 Tiikerikakku

250 g vaaleansinistä floraa (maidoton)

2dl sokeria

4 kananmunaa

4 ½ dl sunnuntain vaaleaa jauhoseosta

2 tl leivinjauhetta

½ tl ksantaania

2 tl vaniljasokeria

1 dl riisimaitoa (Rice dream)

~2 rkl kaakaojauhetta (fazerin tumma kaakaojauhe)

1/3 osaan taikinasta

Flora ja sokeri vaahdotetaan, lisäillään munat yksitellen vatkaten ja sitten kuivat aineet. Lopuksi maito sekaan, ja jos muistetaan, otetaan 1/3 erilleen johon kaakaojauhe sekoitetaan. 175 astetta ja suunnilleen tunti.

Yvää!