Tänä aamuna sain pari trikoo-ompelusta valmiiksi; osa odottaa esittelyään ensi viikkoon. Hiskille valmistui kuitenkin manni-paita; joskaan Herra ei ollut äitin kanssa ollenkaan samaa mieltä kuvaamisesta.

 

 

Manni-paita

Kaava: Ottobre

Kangas: Sampsukka

Tykkään lopputuloksesta, ja kaavakin on melkoisen istuva. Pituutta olis voinut olla muutama sentti enemmän, kun tein pituuden serkkupojan mitoilla enkä muistanut ollenkaan että Hipsu on melkoisen pitkäselkäinen kaveri.

Tätä ommellessa meinasi kuitenkin epätoivo iskeä. Kaikki meni muuten ihan hyvin, mutta hihansuut kaksoisneulalla tikatessa lörpsähti ihan järkyttäviksi. Helmakin vähän, mutta sitä ei niin huomaa. Käyttöön siis suunnitelma B- ja sakset kehiin. Tilalle pätkä resoria, ja tuli itseasiassa ihan kiva. Aikani tätä kiroiltuani soitin äiteelle ja kysäisin olisiko asiaan jotain vinkkiä; helpottaisi kuulemma kummasti jos koneessa olisi differentiaali-syöttö. Mutta kun ei ole. Nyt sitten mietin kuumeisesti, mistä suunnasta tuota konekantaa lähtisi nykyaikaistamaan (koneet on peräisin todennäköisesti jostain parin vuosikymmenen takaa, saumurissa ei ole edes ompeluvaloa...) Ostaisiko uuden ompelukoneen, vai kenties peitetikkikoneen. Ompelukone riittää kyllä perusompeluihin, joskaan aplikointi on ihan omalukunsa. Mutta jos ostaisi peitetikin, voisi ompelukoneen uusimista siirtää pidemmälle mutta se pitäisi silti uusia jossain vaiheessa... Vinkkejä?