Tänään Hempukan päikkäriaikaan Hipsu "ompe" äitin kanssa; ja aikaiseksi saatiin kuin saatiinkin neljän pussilakanan alakäänteet. Homma olisi voinut käydä nopeamminkin, mutta kun toinen niin ylpeänä poisti nuppineuloja koneen neulan tieltä niin käy siinä nyt sitten kieltämään. Ja kun poika, joka normaalisti ei ole sekuntiakaan paikoillaan istuu keskittyneesti liki tunnin johonkin noinkin tärkeään asiaan, niin täytyyhän sitä nyt toisen antaa ommella.

Kuvat on taas mitä on, kaksi innokasta assistenttia avusti; ulkona ei voinut kuvata kun vettä on satanut pitkin päivää. Hipsulle valmistui siis tällaiset kaksi pussilakanaa; kummastakaan kuviokankasta ei riittänyt enään tyynyliinaan joten täytyy kehitellä jotain. Norsukankaan taustapuoli on tuo kuvassa näkyvä sininen; nalle-kankaassa yläosassa n. 10 cm ruskeaa ja tausta samaa tummanruskeaa. Norsukangas löytyi viimekesänä Makasiini-kirppikseltä. Tuo nalle-kangas on itseasiassa vanha pinnasängyn lakana; ollut lienee käytössä jo ainakin 80-luvulla? Tämä on nimittäin peräisin kotikotoa; äiteeltä kaapattu.

Hempukka sai sitten tällaiset kaksi pussilakanaa. Vaaleanpuna-harmaa kangas on ostettu Kärkkäiseltä viimevuoden puolella, ja siinä taustakangas on tuota tummemman harmaata. Halinalle-kankaaseen jouduin laittamaan tuollaiset vaaleanharmaat raidat reunoihin, sillä siinä ei riittänyt muutoin leveys. Mulla oli itsellä joskus ns. nuorisotäkissä Halinalle-lakana, ja tykkäsin siitä ihan älyttömästi. Tämän kankaan löysin kuitenkin joskus huuto.netistä; sen verran rakkaat oli itselle nuo lakanat aikoinaan että niitä en kyllä raski silputa. Tätä jäi vielä sen verran, että meidän tulokas saanee siitä pinnasänkyyn lakanan riippumatta siitä kumpaa sukupuolta sattuu edustamaan.

Vielä olisi pari kangasta odottamassa pussilakanoiksi pääsyä; ja jossain vaiheessa ne ompelenkin. Meillä mennään varmaan aika pitkään tämän kokoluokan peitoilla, kun kumpikaan ei itseasissa nukahtamishetkeä lukuunottamatta nuku peiton alla ollenkaan. Ja varsinkin nyt kesäaikaan sängyt on jatkuvasti täynnä hiekkaa ja muuta mutua; joten lakanoita saa vaihtaa aika tiheään tahtiin. Ja kun ne vaan on niin kivoja!

Ja vielä valmistui tämä:

Eli siis päiväpeitto Hempun isojentyttöjen sänkyyn. Toinen puoli viimeviikon kirppislöytö; jokin englantilainen kangas. En enään muista suunnittelijaa, oli kyllä painettu kankaan reunaan mutta enpä sitten tajunnut kirjoittaa ylös.

Toinen puoli retroa Marimekkoa vuodelta 1975:

Tämän kankaan löysin 2006-2007 Porvoosta Samarian kirppikseltä, iso verho paksua puuvillakangasta. Maksoin tuolloin muistaakseni 5€. Siitä asti kangas on pyörinyt kangaskaapissa, kun en ole keksinyt mihin sen raaskisin käyttää. Kaikessa yksinkertaisuudessaan on miusta aika nätti kangas. Nyt sitten Hemppu sai tästä päiväpeiton, ja tykkään kyllä paljon. Jatkovaraa tässä päiväpeitossa ei valitettavasti ole; kun lintukangas määräsi täysin peiton koon. Välissä on fleeceä tuomassa muhkeutta; sekin kangaskaapin kätköistä löytynyttä.

Tässäpä nämä; nyt sitten tuskin hetkeen taas mitään valmista saankaan aikaiseksi, kun pitäis alkaa kaavoja piirtelemään...