Hempun kesäneule valmistui vihdoin; tulipahan tehtyä, ei tule käyttöön. Neuletiheys passasi ohjeen kanssa; alku vaikutti lupaavalta muttamutta...

Koko on pikkaisen reilu. En edes jaksanut ruveta sen kummemin viimeistelemään kun ei tätä kuitenkaan tule käytettyä.  Ehkä tämä jollekkin nallelle sopii jossain vaiheessa...

(Kuvausassistentti asettelemassa neuletta näytille)

Hempun kesäneule

Ohje: Novita syksy 2010, koko 86cm

Lanka: Novita Samos likimain 200g

Puikot: 5mm bambut

Ohjeesta poiketen neuloin vartalokappaleen yhtenä osana, ja hihat pyörönä. Kaarrokehan ohjeessakin neulotaan pyörönä. Alkuperäinen ohje on Purolle; ja tosiaan vaikka testailin neulomistiheyttä ja muuta on niin on tämä melkoisen reilu. Paljon reilumpi kuin mallikuvassa; vaikkei mikään ihonmyötäinen malli olekkaan.

Tämän kanssa kävi sikäli mystinen juttu, että yksi kerä lankaa hävisi. Piti oikein tarkastaa viimekesän Menitan reissu-jutusta että minkä verran sitä lankaa olikaan ostettu, kun yksi kerä otti ja katosi. Kaikki mahdolliset ja mahdottomat paikat on tutkittu (lankalaatikot, kangashyllyt, käsityökorit/pussit, lelulaatikot, sohvanalus jne.), mutta ei löydy.  Asialla lienee ollut isompi assistentti, ja lanka on saattanut päätyä vaikka takkaan.

Tänään valmistui myös pari pitkään hautunutta ompelusta; nimittäin Hempun kesäleggarit/housut. Kuvat on pikaotoksia; pikkuneiti ei oikein halunnut pysyä aloillaan.

Malli on Ottobren  Lelle-leggarit, lehden numeroa en äkkiä saa päähäni. Eli kaikkiaan Hempulle valmistui viidet pökät; kuudennet odottaa vielä resoreita. Lahkeiden pituutta olen leikannut ihan fiiliksellä; osan on pitkiä, osa lyhyempiä. Kaksissa on resori vyötäröllä, kolmissa ihan perinteinen kuminauhakuja.

Tästä kuvasta puuttuu nuo pitkät vaaleanpunaiset, neiti ei enään antanut niitä pois. Kaikki muut kankaat on Triteksiltä, paitsi tuo ruusutrikoo, joka on viimesyksyisestä tuttavan kangaskaapintyhjennyksestä. Periaatteesta en leikannut kankaita ennen kuin olin ne maksanut, mutta pikkasen venähti sekä maksu että ompelun aloitus. Ruskeat pinkeillä resoreilla on aika veikeät, vaikkakin resori valikoitui ihan sen mukaan mitä ompelupöydällä oli; Hemppu kun oli päikkäreillä ja resorilaatikko sillä lailla sijoitettu etten sitä olisi voinut käydä penkomassa neitiä herättämättä. Trikoo itsessään on noissa tosi ohutta, joten saa nähdä miten kestää käyttöä. Ruusutrikoo sen sijaan on tosi jämyä; nyt melkein harmittaa että tuli leikattua se tähän kokoon kun ei sitä juurikaan enään jäljelle jäänyt. 92 cm olis mennyt varmaan pidempään syksyllä, kun nämä ei ole mitkään kovin lämpimän kelin leggarit.

Vielä ompelupöydällä odottaa viimeistelyä 4 pussilakanaa ja Hempun päiväpeitto, saa nähdä koska ehdin taas ompelukoneen ääreen istahtaa.