Kehtuuttaa ihan älyttömästi alkaa ommella Hipsun ja Hempan syksy/talvivaatetta; etenkin kun molemmat on ottaneet sellaiset kasvupyrähdykset, että pitäisi piirtää uusia kaavoja ja tehdä koeversioita. Ja, kun en ole vielä saanut aikaiseksi tilata "kolitseja" ja veloureja pöksyihin, ja Hempullekkin pitäis tilata paitakankaita. Kangas-Mallassa olisi kivoja raita- ja pallokuosivärejä, mutta kun ne sivut on sen verran kököt niin en ole vielä tilannut. Täytyy alkaa pikkuhiljaa ottaa itseään niskasta kiinni.

Nyt sitten ajattelin kokeilla niitä nukenvaatteita; joskin jämäpuuvillakankaista; trikoo ym. kamppeet odottaa sitä aikaa kun ensin omat apinat on saaneet niistä vaatteensa. Omasta hyllystä löytyy kaksikin nukenvaatekirjaa, nyt ompelin kirjasta Nuken omat vaatteet; jonka kaavat on tehty Baby bornille. Ensimmäinen asukokonaisuus näyttää tältä:

Tästä piti tulla sellainen hippipaita hihoilla, mutta väsyneenä kämmäsin ja kun en jaksanut enään alkaa purkamaan alkutekijöihinsä otin sakset käteen ja tein tällaisen kesäversion. Ihan kiva näinkin, joskin nuo nepparit ei näköjään ole ihan samoilla kohdilla.

Toinen versio on tällainen peruskuminauhahame ja paita. Tässä käytin tuon kankaan olemassa olevan päärmeen helmaan, voisko olla helpompaa ompelua. Yläosassa tarranauhat takana.

Ja viimeinen tällä erää:

Tästä meinasi tulla kaikkein epäonnistuinein, mutta tulikin loppujen lopuksi tosi kiva (jos ei tarkastella ompelujälkeä liian läheltä, mm. tuo alareunan nauha ei ole takakappaleilla yhtä leveä). Tässä kävi niin, että kun leikkelin tätä kankaanjämäpalasta, en muistanut ollenkaan että takahelmat olis pitänyt leikata toistensa peilikuvina. Ommellessa toinen takahelma olis sitten ollut oikein, ja toinen nurinpäin. Suunnitelma b käyttöön, ja helma valkeasta kankaasta koristuksin, jotka jo leikatuista helmakappaleista sai tehtyä. Tätä ongelmaahan ei olisi syntynyt, jos alkuperäisestä versiosta olis pystynyt taittamaan kankaan kaksinkerroin ja leikkaamaan helmakappaleet yhtä aikaa. Mutta kun ei pystynyt.

Yllättävän paljon näihin menee kangasta, ihan pienimmistä tilkuista ei riitä mihinkään. Täytyy varmaan jemmailla niitä vielä aikaan, jolloin barbit tarvitsevat vaatetusta (toivottavasti siihen on vielä hetki, ja mennään näillä nukeilla...) Tänä aamuna pengoin Hempun avustuksella vielä lisää kangaslaatikoita, ja otettiin esille kankaita joista "vauva" saa lisää vaatteita. Samoin kirppisnukenvaunuihin löytyi lakana- ja reunuskankaat ihan omista varastoista,vielä kun löytyis sitä aikaa jostain...