Koko talvi on pitänyt ostaa "isommille" kypärämyssyt, mutta sopivan kokoisia ei ole löytynyt. Nyyti kuuluu puolestaan samaan sarjaan kuin Hemppa vauvana; iltaisin rauhoittuu vaan kypärämyssy päässä kunnolla peiteltynä tai kypärämyssy päässä kainaloon. Kylmäkalle siis.

Siitä se ajatus sitten lähti. Pohjana Ottobren nettikaava täältä. Hipsulle 52cm, Hempalle 50cm ja Nyytille 42cm (vähän reilu, mutta ei liian). Kankaat vähän mitä sattuu, kun tarkoitus oli vain kokeilla kaavojen sopivuutta.

Hempan kypis Nanson trikoota (ohutta, kuten kuvasta näkyy), Hipsun Marimekkoa viime kesäisestä kirppissäkistä, samoin Nyytillä Marimekkoa kirppislöydöistä. Nyytin kypis on itseasiassa tosi kivan värinen, harmi ettei tuota väriyhdistelmää ollut yhtään enempää säkissä. Ainoat muutokset malliin on, että jätin sen lohikäärmeen "harjan" pois, ja alareunan ajoin pelkästään saumurilla, en taiteillut sinne huolittelukaitaletta. Ja kuten kuvista näkyy, en ruvennut edes vaihtamaan saumuriin lankoja, kaikki on ommeltu niillä langoilla jotka saumurissa oli paikoillaan... Leikattuna jokaisella apinalle muutama "kypis" lisää, nyt odotellaan että on se puolituntinen aikaa ommella näitä.