Kesämekkoja meidän neideille; kun ei viitsi katsella likaisia ikkunoita auringonpaisteen läpi, täytyy ajatella kesää ja suunnitella mekkoja, joita ompelee sitten kun tenavat on nukkumassa.

Nyytille samalla omalla kaavalla kuin edellisenkin postauksen mekot, tämä tosin tehty resorikanttauksilla. Ja ei, mulla ei ole vielä uutta ompelukonetta, mutta kikka kakkonen:

Aika huono kuva. Mutta kaksoisneulan tilalla käytetty kolmipistesiksakkia. Toimii huomattavasti paremmin! Eikä loppujen lopuksi näy kuin ihan läheltä tarkasteltuna.

 

Hempulle hupullisia mekkoja, kaava oma. Nämä onnistu ihan sairaan hyvin, olen kerrankin ite ihan 95% tyytyväinen.  Kangas kirppikseltä, mutta tätähän myy aika moni nettikauppa. Hupun vuori ohutta valkeaa trikoota Triteksiltä. (tämä oli neitillä jo eilen kauppareissulla päällä, pitkähihaisen ja housujen kanssa. Toimii niinkin, ei vaan taida kesään asti kestää tahraantumatta.)

Toinen mekko samalla kaavalla, Trikoo Triteksiltä. Tämä on vähän ohkasempi, niin käytetään sitten vaikka kunnon helteillä... Tässä on kädentiet kantattu samalla systeemillä kuin Nyytin mekossa. Pieni ajatuskatkos vaan tuli leikatessa, en tajunnut kohdistaa noita kuviorivejä mitenkään fiksusti. Jospa sitä ei muut huomais :D

Ja jottei kankaat vaan pääse loppumaan (sen lisäksi että niitä tuli viime viikolla Triteksiltä, on niitä tulossa vähän muualtakin vielä...), kävin tänään Eurokankaassa. Oikeasti etsin kyllä saumurilankoja ja resoreja; mutta resoreita ei ollu kuin ihan muutamaa väriä (harmaa, luonnonvalkea, tms.) ja saumurilangat oli 4,90€/kpl, kun oon mielestäni samoja lankoja tilannut 3-4/kpl. Eihän siinä mitään, jos ostais vaan yhdet värit, mutta kun tarviis useammat. Nettikaupoille siis (taas). Mutta ne kankaat:

Nää on kaikki palalaareista, pengoin myös niiden varsinaisten palalaarien alla olevat laatikot, kun siihen on joskus aikoinaan annettu lupa. Tuo sininen perhostrikoo on ihana! Ettei vaikka tulis taas kesämekko Hempalle... jää kyllä ylikin, sen verran iso pala. Mutta en viitsinyt alkaa pilkkomaan, kun ois kuitenkin jäänyt harmittamaan. Raitakankaassa on ihan mahottomasti värivirheitä, mutta kyllä siitä Hipsulle saa paidan. Ja vasemmalla kaksi ylintä on Hempalle yömekkoihin. Mutta nyt mää tartten vielä niitä lankoja ja resoreita...