Viimeistä päivää viedään... Vielä ehti valmistua yksi työ, äijälle pulkkaan peffanlämmitin. Lampaantaljakin meillä on, mutta se ei ole kovin kätevä mäenlaskupuuhissa, ja kun äijällä on tapana kierähtää pulkasta pois jos vetovauhti on liian hiljainen niin se ei oikein toimi.

 

Lankana Fritidsgarn, tässäkin ideana käytää kaikki lankavarastoissa oleva lanka pois. Tuota ruskeaa oli täysi vyyhti, muut värit oli enemmän tai vähemmän jämänöttösiä. Toinen puoli on siis kokonaan tuota ruskeaa, ja toinen pääty on auki jotta sinne saa tarvittaessa sujautettua vaikka retkipatjaa lisäeristeeksi. Mitenkään erityisen kaunis tästä ei tullut, mutta ajaa asiansa. Alkuun meinasin huovuttaa tämänkin koneessa, mutta niin iso tästä ei sitten kuitenkaan tullut että siihen olisin ryhtynyt. Huopuu sitten käytössä minkä huopuu. Jäbän haalaritkin on jo hyvässä vauhdissa, vaikka aikaa niiden neulomiseen ei olekkaan paljon ollut. Molemmat lahkeet kuitenkin aloitettu, joten ehkä ne valmistuu vielä tämän talven pakkasille.

Ja sitten sitä tilinpäätöstä... Suurten laskelmien jälkeen lankaa on tullut kulutettua tänä vuonna 5429g, mitä voi pitää jo melkoisena saavutuksena minun kohdalla. Asiaan vaikuttaa osaltaa ehkä se, että olen tietoisesti tikutellut noita paksumpia lankoja pois varastosta. Lankavarasto ei huvennut kuitenkaan kuin vähän yli kilolla, mutta alle kymmenen kilon kuitenkin päästiin. Nyt sitten tavoitteena laihduttaa tuota varastoa vielä jonkin verran, jospa ensi vuonna päästäisiin jo alle .... kahdeksan kilon? Tosin laitan kyllä vähän lankaa myyntiinkin, esim. Novitan mustaa bambulankaa on 400g ylimääräisenä, ei minun virkkaustaidot riittäneet kuitenkaan siihen tarkoitukseen mihin tuon langan reilu liki kaksi vuotta sitten ostin. Eli eiköhän tuohon tavoitteeseen päästä, jos en kovin pahasti repsahtele lankaostoksilla.

Uusia juttuja tänä vuonna oli lapaseen peukalokiila, aiemmin olen neulonut ehkä parit-kolmet lapaset mutta nyt innostuin niitä neulomaan, ja lapasia sekä kämmekkäitä peukalokiilalla valmistui yhteensä kymmenkunta paria. Tuon lisäksi tutustuin raglankavennuksiin, kirjoneuleeseen ja ohjeiden omavaltaiseen soveltamiseen, sekä ohuisiin sukkalankoihin ja niihin ihaniin bambupuikkoihin. Lupauksena uudelle vuodelle annankin sen, että jatkan bambupuikkojen parissa, neulon sukkia ohuista sukkalangoista ja uskon enemmän siihen että ohjeen lukemalla voi oikeasti saada aikaan vaikka mitä. Neuleet muodostuu kuitenkin loppujen lopuksi vain oikeista ja nurjista silmukoista, eller hur?

Mutta nyt, jännittämään josko tälle vuodelle vielä syntyy yksi iso "käsityö" ...

Hyvää uutta vuotta 2010 kaikille!