Kummityttö täyttää viikonloppuna vuosia, ja kun hän edelleen nukkejuttuja toivoi, löytyi jo aiemmin hänelle Baby born ja turvakaukalo. Pakettiin täytyy tietenkin sujauttaa jotain lisää, ja mitäpä muuta kuin nukenvaatteita.

Kaikkia vaatteita on vaan yksi kappale, mutta osa esiintyy kuvissa useampaan kertaan. Ensin tällaisia rentoja kotivaatteita. Raitapaitaa kaksilla erilaisilla housuilla.

Sitten vaippa ja yöpuku. Vaippoja tein tällä kertaa vain tuon yhden, kun muutama vuosi sitten tein useammankin nukenvaipan ja epäilen, että ne saattaisivat vaikka mahtua tällekkin nukelle.

Sitten kaksi erilaista farkkuasua; samat housut, eri yläosat. Farkkuliivi on ihan oma viritelmä, reunan kanttinauha ei näy oikein kunnolla mutta siinä on sellainen hento ruutukuvio.Farkut on ommeltu velipojan vanhoista farkuista, siksi nuo lahkeet on hivenen eriväriset kun alkuperäisiä farkkuja oli jäljellä enää yksi lahje.  Pipossa ja hupparissa tietysti Hello Kitty-painatukset...

Kylmemmillä syyskeleillä ulkoilemaan voi lähteä myös tällaisessa asussa:

Takki ylijäämää tyynynpäällisista vuodelta 2006, alla paita valkeaa trikoota ja farkut tuoksusta päätellen isän vanhoista työhousuista. Pesusta huolimatta niissä viipyy sellainen työhousun tuoksu.

Ja vaikka kesä on melkein ohi, täytyyhän sitä hellevaatetta olla. Hippiasu vasemmalla ihan omaa sovellusta, oikeanpuoleinen henkselimekko samalla kaavalla tehty kuin aiemmin valmistunut oranssimekko. Sinisessä mekossa materiaalina joskus kirppikseltä löytynyt vanha pöytäliina.

Farkkumekko, esiliinalla ja ilman. Tässä on materiaalina vanhat farkut, luulenpa jopa, että ovat kummitytön äidin vanhat jostain 90-luvun puolelta. Esiliinakangas ylijäämää viimejouluisista tyynynpäällisistä.

Jossain nettikaupassa oli myytävänä nukenvaatekaavoja, joissa oli kaavat jopa Baby bornin hääpuvulle. Ihan niin pitkälle en viitsinyt mennä (ei kai nukke nyt niin "vanha" ole että voisi naimisiin mennä?!), mutta ehkäpä tämä kävisi morsiustytön asusta:

Tästä oli tosi vaikea saada onnistunutta kuvaa, luonnossa on pikkaisen persikkaisempi sävyltään kuin  kuvassa.

Juhliin voisi lähteä myös tässä asussa:

Koska mekko on niin lyhyt, alla on mekkokankaasta ommellut pikkuhousut. Tämän kankaan jämät on pyörinyt useamman vuoden kangaslaatikossa riesana; ompelin tästä joskus itselleni töihin joulujuhliin kietaisumekon ja siitä asti palat on jääneet hautumaan. Nyt sain niitä melkein kaikki kulutettua tähän.

Juhlamekko tämäkin:

Vasemmalla olevan mekon alimmainen kerros on tuo oikealla näkyvä hame. Oikealla siis hame ja paita, joka toisinpäin käännettynä näyttää tältä:

Eli samaa paitaa voi käyttää joko valkeana tai tuollaisena Hello Kitty-versiona. Viimeinen asu on Baby Born goes 50`s henkinen, puuttuu vain tyllihame alta, mutta kun ei sattunut tylliä olemaan kotona... Ainoat uudet kankaat näihin nukenvaatteisiin on näissä kahdessa viimeisessä, vaaleanpunainen pallokangas ja  vihreä pallokangas. Kaikki muu on ylijäämäpaloja, vanhoja farkkuja tms. 

Saa nähdä mitä kummityttö näistä tuumaa, neidistä kun ei ikinä tiedä...