Pikkuveli tilasi uudet lapaset viimetalvisten tilalle. Joku enempi tarvitseva oli ne koulun naulakosta vienyt talvitakin sisätaskuista itselleen; eipähän kyllä miettinyt asiaa loppuun asti, sillä pienellä paikkakunnalla ei kovin monia samanlaisia kävele vastaan... Tilaus oli tällä kertaa jotakuinkin "vähemmän kiinnostavat kuin viime vuonna". Eli sellaiset joita kukaan muu ei tarvitsisi.

Nyt, kun tuota lapasten neulomisaikaa on, päätin toimittaa tilauksen.

Lapaset ja pipo

Malli: peruslapaset, peruspipo

Lanka: Novita Mambo, yhteensä 270g

Puikot: 6mm bambusukkapuikot

Tavoitteena kun on pienentää lankavarastoa, niin näihinkin löytyi yllättäen lanka jo valmiina. Kaksi kerää mustaa Mamboa salonkikelpoisiin pipoon ja lapasiin, ja sitten vajaa kerä oranssia ja loput mustat noihin toisiin. Vaikkapa käteen pakkasilla, kun vie koiralle ruokaa. No, sitä en tiedä onko mustat peruslapset yhtään vähemmän himoittavat kuin edellisetkään, mutta nuo oranssit tuskin lähtisi kävelemään kenenkään mukaan. Ne tosin eivät ole salonkikelpoiset, huomasin vasta kun olin päätellyt, että peukalokiilasta nostetut silmukat on kaikkea muuta kuin siistejä. Silmukoita lapasissa 24 (+kiilan silmukat) ja pipossa 48. Toivottavasti kelpaa, jossain vaiheessa kun lankavarasto alkaa uhata loppua kesken tai sen pienentäminen ei enää jaksa innostaa voisin ostaa pari kerää alpakkaa ja neuloa niistä kaksinkertaiset lapaset; olisivat varmaan lämpimämmät kuin nämä.

Nyt on puikoilla Hugo-kauluri, saa nähdä koska se valmistuu.Mambo-lapaset ja pipo valmistuivat suurinpiirtein vuorokaudessa. Jos neuloo lapasen per päivä eli pariin menisi kaksi päivää, ennen loppuvuotta (viikonloput pois lukien) ehtisi neuloa vielä ainakin 26 paria lapasia. Eli todennäköisempää on, ettei loppuvuonna valmistu enää lapasia :D Haastetta tähän sohvalla neulomiseen kun luo vielä se, ettei kädet voi osua mahaan. Eikä neule. Ja jos käsiä pitää liian kauan aikaa koholla, tulee hirvittävä selkä/niskajumi. Vaihtoehtoisia asentoja keksiessä...