Nimittäin Hemppa sai Fabelista sukat:

Tavikset

Koko: n. 20

Lanka: Drops Fabel

Puikot: 2,5mm Knit prot

Näistä tuli jo aika lähelle samanlaiset. Lankaa on vielä jäljellä kaksi pientä nöttöstä; jotain pientä siitä pitäis keksiä...

Mutta ompelin minä vielä nukenvaatteitakin; tämä taitaa olla jo osa kolme.

Tämä on ommeltu sellaisista kangassuikaleista, jotka joskus jostain ovat ilmaantuneet kangaskätköön. Lähinnä ajatus oli kokeilla, miten tuollainen salsahametyyppinen hame onnistuisi; en ole ikinä ommellut salsahametta missään koossa. Ihan ok, mutta ei lemppari. Yläosaan käytetty apuna edellisten mekkojen yläosan kaavaa, vähän sovellettuna tosin.

 

Tähän astisista yksi onnistuneimmista; ei liian hemppis eikä toisaalta liian karseakaan. Tähän kaava on suoraan Nuken omat vaatteet -kirjasta; joskin neppareita lisäsin yhden tuonne taakse. Helmassa tuo kukkakuvio menee vähän hassusti, kun luulin että tuota kuviollista kangasta ei ole enempää ja leikkelin kangaspalaa tosi tarkkaan; myöhemmin löysin sitten kuitenkin toisen pienen palan tuota kangasta, joka riittää ehkä toiseen nukenmekkoon vielä.

Nukenvaateompeluksia seuraa vielä jonkin aikaa, sen jälkeen pitää ainakin hetkisen keskittyä trikoo- ja kollariompeluksiin; tänään sain vihdoin aikaiseksi tilata housukankaita riiviöille. Niin, ja nukenvaunujen jalusta on vihdoin maalattu, eli kun sen saa paikoilleen pääsen suunnittelemaan pehmusteita ja peittoja niihin toden teolla.