Onnistuin vihdoin tekemään itselleni sopivan kaavan (sopiva tarkoittaa tässä kohtaa siis sitä, että se mahtuu päälle ja peittää sopivasti, vaikka raskaukilotpoiskampanja on edelleen käynnissä). Paulankukka pääsi siis vihdon vaatteeksi asti:

Kaava on oma, etukappaleisiin haettu vähän apua jostain vanhasta Modasta. Kangas Nanson paulankukkaa Triteksiltä, yläosan vuori myös triteksiltä. Yläosa vuoritettu, ettei tartte tehdä kädenteitä/pääntietä, eikä jää saumoja näkyville.

En tiedä josko tämä on kaikille ihan selvää pässinlihaa, mutta laitanpa tähän kuitenkin miten tuon yläosan tein.

Ensin ommellaan päälli- ja vuorikappaleiden olkasaumat oikeatpuolet vastakkain. Sitten päälli ja vuoriosa toisiinsa kiinni; ompelen ensin tuon pääntien etukappaleen etureunasta toisen etukappaleen etureunaan.

Sen jälkeen kainalosaumat "päästä päähän", jonka jälkeen kappale näyttää tältä:

 

Sen jälkeen käännetään oikeinpäin; toisesta etukappaleesta kiinni ja tuumitaan hetki voiko tämä oikeesti tälläkin kertaa toimia.

Nyt pitäisi sitten ommella sivusaumat kiinni, eli kappale näyttää tältä:

Eli päällisen etu- ja takakappaleen oikeat puolet vastakkain, samoin vuorin (ja kannattaa tarkistaa ettei olkain jää mutkalle...) ikään kuin näin:

Ommellaan molemmilta puolilta, ja yläosa on valmis:

Jos olis oikeenahkera, viimestään tässä vaiheessa silittäis kertaalleen :D

Ommellaan helmaosan sivusaumat, ja kiinnitetään helmaosa yläosaan:

Ommellan ympäri, ja sitten mekko onkin helman käännettä vaille valmis. (huomatkaa kuinka kauniisti mekko on aseteltu kuvaan ;D)

Kerralla siistit kädentiet ja pääntie. Näppärää!