Meillä on viimeiset viikot sairastettu, juostu lääkärissä ja muuten vaan oltu äärimmäisen kiukkuisia. Käsityöt ei ole olleet päällimmäisenä mielessä. Nyt alkaa onneksi  tenavat tervehtyä, ja jotain pientä taas valmistuakkin.

Järkytyksekseni huomasin, että lankavarasto ei ole kasvanut alkuvuoden Wool-ostosten jälkeen yhtään (hyvä minä!), mutta kangasvarastot on kasvaneet ihan huomaamatta. Ja kun kangasvarastot alkaa näyttää tältä, täytyy asialle tehdä jotain (etenkin kun joku tilasi lisää kankaita...)

Näissä kuvissahan näkyy kunnolla vain eturivit; ylähyllyllä on takana hyllyntäydeltä vanhoja farkunpaloja ja muutamia ihan kokonaisiakin risafarkkuja, alahyllyllä trikoita ja pari velourpalaa. Ikean laatikoissa (ei ole mitkään ihan pienet laatikot) on lähinnä puuvillapaloja, seassa toki muutamia muitakin palasia. Ajatus oli, jotta kunhan nuo hyllyt vähän tyhjenevät käyn kunnolla kaikki kankaat läpi ja järjestelen uudemman kerran. Saa nähdä miten käy...

Kunhan saadaan työhuone lopulliseen järjestykseen, matka käy Ikeaan ostamaan pientä työpöytää ompelukoneelle. Nyt ompelen keittiön pöydällä, mikä on aika raivostuttavaa kun koneet ehtii olla ehkä sen muutaman minuutin esillä kunnes ne täytyy taas laittaa pois. Kovinkaan montaa saumaa ei ehdi päivässä ompelemaan. Paitsi eilen, kun "seitsemäs ihme" tapahtui ja tenavat nukkuivat päiväunet. Molemmat. Yhtäaikaa. (Hipsu ei ole nukkunut päiväunia säännöllisesti liki vuoteen) Saumuriin tuli kuitenkin  mystinen vika, siepparin lanka katkesi aina muutaman sentin ompelun jälkeen. Ei auttanut uudelleenlangoitus, lankojen "kostuttaminen", langan vaihto... Lopulta huomasin, että lankaa neulaan pujotettaessa se menee tosi helposti yhden pienen metallikoukun väärältä puolelta, mikä sitten hankaa langan rikki. No, hyvä kun vika löytyi, mutta meni siihen aikaakin... en sitten ehtinyt enää ommella kuin nämä:

Kevääseen lyhkäset pökät. Näistä tuli aika kivat, ja ilmeisesti Hipsullekkin kelpasi kun ei malttanut pysyä paikoillaan, vaan hyppeli tasajalkaa pitkin taloa ja huuteli "Manni! Manni!" mennessään. Pohjana näissäkin Saimi-svetarihousut Ottobrestä.

Melian olisi neulottuna, kun joku vielä päättelisi kaikki langanpäät. Ei huvita.