Näin armas pikkuveljeni risti Hempan neuleen, kun sen näki. Siippa puolestaan risti saman neuleen keskiaikavaatteeksi. Että näin meillä....

Hempan tunika

Ohje: Drops Desing, täällä

Lanka: Novita Nalle, ~100g

Puikot: Knit Pro 3,5 mm pyöröpuikko

Hempan yksivuotiskuvaukseen (yksi vee ensi viikolla) piti siis tehdä neule hameen kaveriksi. Himppu kiire meinasi tulla, neule pääsi puikoille sunnuntaina, ja kuvaus oli perjantaiaamuna. Ei kai siinä muuten mitään, mutta muutama muukin yllättävä juttu oli tällä viikolla, ja neulomisaikaa melkoisen vähän. Valmistui kuitenkin, jo ennen yhdeksää torstai-iltana!

Aika  vapaasti sovelsin taas ohjetta, ohje on tehty ohuemmalle langalle, joten kokoa piti vähän fiksata. Muuten ihan hyvän kokoinen, mutta kaarroke olisi voinut olla vähän tiukempi. Aika ei vaan rittänyt enään tehdä uudestaan. Ohjeessahan tämä on oikea neuletakki, tämä on huijausversio. Helma on neulottu edestakaisin, ja sen jälkeen pyörönä ylös asti, ihan kauluksen reunassa ainaoikein-neule taas avoimena. Ei sitä ehkä niistä kuvista huomaa, jos ei osaa katsoa...(Toivossa on hyvä elää, ja toisaalta kukaan joka niitä kuvia katsoo ei olis tiennyt että neuleen olis pitänyt olla erilainen jos en olisi sitä kertonut...)

Se mitä minä en tässä ymmärrä, on langankulutus. Puntarin mukaan valmis tunika painoi ilman nappeja 94g, mutta toinen kerä piti aloittaa reilusti kaarrokkeen puolivälissä, ja siitä jäi jäljelle reilusti alle 90g. Joko Novitan kerät on sinnepäin, tai sitten vaaka huijaa.