Tenavilla oli tänään naamiaiset, ja naamiaisasuksi valikoitui merirosvo. Ihan siksi, että paitoja/housuja pitää ommella tenaville muutenkin, eikä aika/jaksamus riitä mihinkään kovin monimutkaiseen joka vaatisi tuntitolkulla ompelukoneella istumista.

Merirosvo-asuun kuului siis perusruskeat gollege/velourhousut Ottobren Saimi-kaavalla (näistä ei sitten tullut otettua kuvaa), Hipsulle 98cm ja Hempulle 92. Paidoiksi Ottobren 6/09 Night Owl -kaavalla raitapaidat. Hipsulle koko 98 cm reilusti pidennetyillä hihoilla, Hempulle sama kaava ilman saumanvaroja ja hivenen lyhyemmillä hihoilla. Hempun paidan helma olis voinut olla pari senttiä pidempi, ja Hipsun paidassa vasemmalla olalla edessä ylhäällä raidat ei mene ihan kohdakkain, mutta muuten olen näihin harvinaisen tyytyväinen. Vaikka mulla ei edelleenkään ole koneessa differentiaalisyöttöä, nämä eivät venähtäneet kovinkaan pahasti. Hipsun paidan trikoo on Kangas-Mallasta, Hempun paidan kangas kesällä Tampereelta ostetusta Marimekko-Kirppissäkistä. Kustannus yhteensä 5-7€.

Ja jottei ihan pääkallottomaksi jäisi, niin molemmille pääkalloliivit:

Kankaana molemmissa musta puuvillakangas, olisko joskus Ikeasta ostettua. Hempun liivin sisus on samaa, kuin kesällä nukenvaatteissa (tätä löytyi palanen kaapin kätköistä), Hipsulla pellavasekoitetta toissakesäisistä shortseista. Pääkallo on tehty sabluunan läpi kangasväreillä, ja sitten aamusella kun nuo kangasvärit olivat kuivuneet lisäsin silmät ja muut mustat yksityiskohdat kangastusseilla.

Hipsu odotti koko illan, koska "möököpuku" valmistuu, mutta ei sitten aamulla suostunut kuitenkaan laittamaan päälleen. Toinen tapaus ei taas malttanut pysyä paikoillaan, kun yritin kuvata:

Neitillä ainakin hauska Halloween!