Vihdoinkin valmistui ensimmäinen setti vaatetta Hempukalle. Paita jää pieneksi tosi pian, mutta saapahan tehdä uusia!

Paita

Malli: luodaan 80 silmukkaa pyöröpuikoille ja katsotaan mitä syntyy.

Puikot: pyöröpuikot 3,0mm

Lanka: Sirdar snuggly dk n. 50g

 

Housut

Malli: alku moda 6/04, mutta muutaman sentin jälkeen todettu malli aivan liian suureksi ja sen jälkeen sävelletty itse.

Puikot: 3 mm sukkapuikot ja pyöröt.

Lanka: Sirdar snuggly dk n. 50g

 

Langat näihin on marinoitunut tosi kauan kaapissa, housujen langan ostin joskus 3-4 vuotta sitten Porvoon lankatalon jostain alekorista (taisi olla euron kerä) ja paidan lanka on ylijäämää bolerosta, jonka neuloin samoja aikoja kummitytölle. Molempia lankoja on jäljellä vielä kerä, joten jotain pientä nuttua niistä vielä syntyy.  Kuvassa ei näy hyvin, mutta housujen langassa on pieniä vaaleansinisiä, - punaisia ja -violetteja pisteitä.

Nämä yllättivät kyllä itseni kun valmistuivat, en olisi uskonut että pystyn näinkään yksinkertaisia luomuksia tekemään ihan itse. Paidassa ei ole yhtään saumaa, housuissa oli lahkeiden saumat ommeltava, joten siksikin nämä olivat melkoisen yksinkertaiset tehdä. Paidan hiha on ihan suora, ennen resosia kavensin puolet silmukoista pois jotta hihansuu ei olisi ihan niin leveä. Muuta erikoista noissa ei sitten olekkaan. 

Seuraava projekti on jo menossa puikoille, suunnitelmissa on laihduttaa lankavarastoa n. kilolla seuraavien projektien turvin (tosin se, milloin ne projektit valmistuvat onkin sitten jo ihan eri tarina...)