Pikkuhiljaa alkaa puikoilta tippua myös vauvaneuleita; tosin tämä ensimmäinen on tehty koukulla.

Aaltovirkattu vauvanpeitto

Lanka: Merinovillainen Novitan Wool yhteensä 277g

En tiedä tuliko tästä ihan kamala vai kamalan ihana: jotenkin melko retro. Mutta eipä hätiä mitiä, ainahan voi tekaista uuden peiton... Ja tästä alkaa tietysti hirvittävä veikkailu kumpi meille onkaan tulossa; arvuuttajille voin kertoa, että puikoille on tulossa vielä violetin eri sävyjä, harmaata, mintunvihreää, ruskeaa: kaiken kaikkiaan värejä, jotka mielestäni käyvät molemmille.  Meillä on tällaiset pienet peitot olleet tosi paljon käytössä; kaukalossa lämmikkeenä, vaipanvaihtoalustana kyläreissuilla, köllöttelyalustoina, vaunuissa lämmikeenä jne. jne. Hempan ja Hipsun peitot on sitten kyllä jo sen näkösetkin...

Molemmat aikaisemmat tenavat ovat siis saaneet aikoinaan myös omat peittonsa:

Tämä on Hipsulle virkattu peitto, Hempan peitosta en näemma olekkaan ottanut kuvaa. Enkä viitsi sitä nyt lähteä ullakolta kaivelemaan. Hipsun peitto on aika tyttömäinen; Ellan viime kesänä valmistunut peitto on tehty samalla ruutumallilla.

 

Lisäksi tulokkaalle valmistui yksi myssy:

Perinteinen vauvanmyssy

Ohje: Silmukat/kerrokset laskettu käspaikan ohjeen mukaan

Lanka: Austerman Seta, 100% silkki 50g

Puikot: 3mm Knit pro

Tämä yritin laskeskella 35cm päänympäryksen mukaan, jotta kävisi heti vastasyntyneelle, mutta tuli ehkä hiukkasen isompi loppupeleissä. Aloitin 28 silmukalla, mutta näytti jotenkin hirvittävän pieneltä, ja lisäsin silmukat 32. Tuli vähän iso. Lankaa ei jäänyt 50g kerästä jäljelle kuin muutama hassu kymmenen senttiä, joten tästä ei jäänyt yhtään täytettä lankavarastoon! Lanka oli mukava neuloa, mutta sen verran hinnakasta että mitään isompaa en kyllä raski tästä tehdä. Toisen, vähän pienemmän myssyn voisin kyllä tehdä, jos pääsen itseasetettuun tavoitteeseen pienentää lankavarasto alle viiden kilon. Matkaa on enää alle 300g; joten jos tavoitteeseen vielä marraskuun aikana päästään, voisi Tapiolle pistää tilauksen alpakkalangoista ja kerästä tai kahdesta Setaa. Tai sitte jostain toisesta, vähän ohuemmasta silkkilangasta.

Yhdet tossukat on vielä valmiina, mutta (ylläriylläri) päättelemättä, joten niistä kuvaa sitten, kunhan ne lopullisesti valmistuu.