Haapajärvellä on kulkenut mukana "luentoneuleena" sukan tekeleet. Keskiviikkona oli niin perinteinen luento, että aikaa neuloa oli useampi tunti. Toinen sukka sai siis vihdoin parinsa, ja langanpäät päättelin tänään.

Tavikset

Malli: perussukka, vahvistamaton kantapää ja nauhakavennus

Lanka: Fortissima socka Mexico color, 57g

Puikot: Knit pro 3,25 puiset

Sukissa ärsyttää tuo kuvio. Teräosassa valkea kuvio on ihan erilainen; olisiko käsiala sitten ollut vähän tiukempi toisessa sukassa? Ärsyttää kuitenkin. Puikot oli hyvät neuloa, joskin niiden kirjava väritys herätti hilpeyttä toisten luennolla istuvien keskuudessa. Ensi viikolle pitäisi kehittää jokin toinen aivoton neule, jota voisi alkaa kuljettamaan mukana koulussa. Ehkäpä se on pikkuveljen peruspipo, saa nähdä!

Alkuviikosta, olisiko ollut peräti maanantai, saapui myös tilaus Käsityöpuoti Silmusta ja Solmusta. Tarkoitus oli tilata kahdet Knit Pron puikot, mutta kun ne olivat loppuneet tarjottiin tilalle Addeja. Mitä vähän olen ehtinyt Hipsun haalaria eteenpäin värkkämään, niin eiköhän nuokin toimi. Napit oli tarkoitus laittaa The Tunikaan, joka on ollut suunniteilla jo hetken, mutta kun näin nuo napit luonnossa, niin ne kertoivat haluavansa ehdottomasti jonkin sortin kauluriin. Mikäpäs siinä, joskaan lankaa siihen ei vielä ole ;D Kaupan päälle tuli tuollaisia pakettikortteja ja -tarroja, niillekkin löytyy varmasti käyttöä näin joulun alla. Pari kertaa olen nyt tilannut Silmusta ja Solmusta, ja molemmilla kerroilla sekä palvelu (yhteydenpito sähköpostilla) että toimitus on ollut äärimmäisen nopeaa. Tämän tilauksen maksoin torstaina tai perjantaina, ja tosiaan jo maanantaina oli postilaatikossa!

Puikoista vielä, tänä vuonna olen hankkinut Prymin, Gjestalin, Knit Pron ja nyt viimeisimpänä nuo Addit. Kuka tykkää mistäkin, mutta nuo on kyllä kaikki toimineet tarkoituksessaan varsin hyvin. Yhdet puikot on kärsineet vähän pintavaurioita, mutta muutoin en ole onnistunut edes (vielä) katkaisemaan yksiäkään puikkoja. Jatkossa taidan jatkaa samalla linjalla, panostan enemmän niihin puikkoihin joita käytän enemmän, ja sitten harvemmin tarvittavat koot (eli alla 3 ja yli 4,5) saavat sitten olla halvempia puikkoja. Puisia, mutta halvempia!