Selasin kaavakansiota, ja piirrettynä oli näemmä myös Ottobren (3/05) liivimekko-kaava. Sillä syntyi nyt ensimmäisenä trikoomekko.

Trikoo Triteksiltä, resorit jostain muualta. Ensin ajattelin, että tästä tulee ihan vaan kesäinen yömekko. Loppujen lopuksi noiden resorien kanssa on tosi pirtsakka, jos jostain vielä löytäisi saman sävyistä vihreää trikoota niin voisi ommella leggarit kaveriksi. Hiekkalaatikkomekko ensi kesään siis.  Kaava on taattuun Ottobre tyyliin tosi leveä, jatkossa täytyy ehkä vähän kaventaa.

Samalla ompeluvauhdilla syntyi myös siskonpojan 3-vuotislahja. Joskin tässä meinas käydä niin, että kangas loppuu totaalisesti kesken. Missä välissä pojat on kasvanut niin isoiksi?!

Eli kun kangas ei riittänyt enää hihoihin, käyttöön suunnitelma b ja yöpuvuksi muodostuikin pitkät housut ja hihaton paita. Siskon kuumakalleilla varmaan ihan toimiva systeemi tämäkin. Kaavat on Ottobre 4/04, housut 104cm kalsarin kaavalla (kuminauhan ja käännettyjen lahkeensuiden tilalle resorit) ja hihaton paita myös 104cm mutta hiukan levennettynä ja kaula-aukko muokattu vähän tiukemmaksi. Resorien väriä vähän mietin, arvoin pitkään valkean ja mustan välillä, mutta loppujen lopuksi musta sopii tähän mielestäni huomattavasti paremmin kuin valkea. Toivottavasti kelpaa (ja sopii)  Herra Hakkaraiselle!

Tänään ei sitten hirvittävästi ommellakkaan; ensin olis neuvolaa ja sitten iltapäivällä pitäisi singahtaa Femmatorille täyttämään kirppispöytää. Samalla, jos vaan ehdin, pikaisku Eurokankaaseen hakemaan ainakin valkeaa lakanakangasta, ja ehkä ne palalaarit täytyy taas samalla vilkaista. Tritekslähettiläällekkin on esitetty toivomus Triteks käynnistä, saa nähdä ehtiikö hän siellä käydä ja kankaathan saapuu kuitenkin aikaisintaan vasta ristiäisviikonloppuna ensi kuun lopussa.