Ompelin kummitytölle liivimekon vanhasta gollege-kankaasta, joka oli viimesyksyisestä paketista serkun vaimolta. Kaava Ottobrestä, en muista lehteä tähän hätään. Leveys muistaakseni 128 cm ilman saumanvaroja, ja pituutta 134 cm:n mukaan. 

(Yksityiskohta taskusta)

Alkuperäinen ohje on babycord-sametille, ja taakse olisi kuulunut vetoketju. Tämä tuli kuitenkin neidille, joka on kauniisti sanottuna pikkaisen tarkka vaatteistaan ja niiden käytettävyydestä, joten tähän ei sitten vetoketjua tullut. Kaula-aukko olisi kuitenkin ollut liian tiukka ihan umpinaisena, joten jätin sen vähän matkaa auki ja reunoja on kiinnipitämässä ihan vaan pätkä kuminauhaa. Jos ei toimi käytössä, niin täytyy kehittää jokin toinen systeemi.

Kaavojen asettelu kankaalle oli oma haasteensa, halusin saada nuo kukkaraidat edes kutakuinkin osumaan ettei näytä ihan pöljältä valmiina. Ja onneksi tajusin tämän, ennen kuin ehdin leikkaamaan kangasta! Kangasta jäi nimittäin jäljelle enään sen verran, että siitä saa Hempalle hyvällä suunnittelulla ommeltua liivarin tai ehkä hupparin ilman huppua.

Kaveri odottaa esikoistaan, jänniä aikoja elellään. La oli ja meni. Käytiin moikkaamassa, tuliaisiksi vein tällaisen:

Idean bongasin mielestäni Tikbumsa-blogista, mutta enpäs enään löytänytkään ko. postausta. Hame on siis ommeltu niin, ettei siinä ole turhia saumoja, tässä on tosin takasauma ja sitten tuo vyötärösauma. Pussihelmahame, koossa ?