Saa nähdä tuleeko tämä kirjoitus tänne toisessa muodossa toistamiseen; kirjoittelin päiväsellä pitkät pätkät tarinaa, ja kun olin tallentamassa tapahtui jotain ihmeellistä ja koko juttu hävisi taivaan tuuliin.

Mutta jotakuinkin näin se meni. Tiistaina, samalla kun kävin täyttämässä kirppispöydän, pyörähdin eurokankaassa katsomassa olisko siellä sopivan vihreää trikoota mansikkamekolle leggareiksi. Ei ollut, mutta palalaarista löytyi pieni pala vihreäruutuista trikoota. Siitä se ajatus sitten lähti:

 

Kaava on Sömnadsmagasin 8/10, mutta tähän on muutettu sekä kädentietä että kainaloa, helman pituutta ja tuo helmaröyhelö on erilainen. Alkuperäistä on siis äkkiseltään sivusaumat, jotka nekään ei ole ihan alkuperäisillä kohdillaan... Ihan sellainen tästä ei tullut, kun oli visio, mutta iltasella kun Hemppa hetken pyörähteli tämä päällä, niin tykkään kyllä kovasti. Pituus on melkolailla passeli, jos neiti kovasti kasvaa tarttee loppukesästä aina leggarit alle, mutta hiekkalaatikkomekkona oikein hyvä. Sovituskuvaa ei ole, kun neiti kaks vee "minä ite, ei enkä" - ei ollut oikein yhteistyöhaluinen.

Harmi kun tätä kangasta ei ollut enempää palalaarissa; vaaleanpunaisena, sinisenä ja keltaisena oli kyllä, mutta tätä vihreää oli vaan tämä pala. Vähän vielä jäi, sille on jo suunnitelma kunhan Triteksin kankaat tulevat.

Hirveästi syyhyää sormet jo kesäompelusten suuntaan, käyttövaatetta on tällä hetkellä ihan riittävästi ja saavat kyllä mennä niillä tämän kevään. Hipsulle pitäisi ruveta ompelemaan kesäksi paitoja ja housuja; Hipsu niitä oikeasti tarvitsee, Hempalle on kyllä jo varastoa. Mutta kukapa voisi vastustaa pienten mekkojen ompelua? Harmi, kun Triteks-paketti saapuu vasta helmikuun lopulla, eilisen kuvan perusteella odotan sormet syyhyten että pääsen niihin käsiksi. Sieltä on tulossa mm. sitä keväänvihreää trikoota... Pieni paketti on Lasten Metsolasta tulossa, kovasti sormet meinasi näpytellä Sampsukkaankin tilausta, mutta vielä en kuitenkaan laittanut tilausta eteenpäin.