Eilen valmistui muutama ompelus; seuraava operaatio olisi piirtää uusia kaavoja ja leikata; ei mitään uutta tulossa siis hetkeen. Samana päivänä kun ei pysty sekä piirtämään että leikkaamaan, saatikka leikkaamaan ja ompelemaan. Ensi viikon projekti siis (oletttaen ettei meillä ole vesirokkoa).

Ensiksi t-paita Marimekko trikoosta; muutama tosi hassun mallinen jämäpala riitti just ja just t-paitaan Hipsulle; joskin helma olis saanut olla pidempikin.

Kaava Ottobrestä, Sulo Raglanhihainen t-paita. Kangas kesän kirppislöytöpussista Tampereelta.

 

Sitten Hempalle pari hametta. Allt om Handarbetes Sömnads Magasin 11/11  -lehdessä oli kannessa kiva kaitalehame, ja siitä se ajatus sitten lähti. Vanhoista farkuista on jo pitkään pitänyt ommella Hempulle hame, nyt niitä valmistui kaksin kappalein. Ainakin tuo vaaleampi farkku on "toisen Enon" -vanhoista farkuista, ei jäänyt paljon jäljelle näiden jälkeen (muutaman vuoden takaiset farkut, ei siis ihan vielä kokoa aikuinen mies). Tähän vaaleaan versioon on tehty tikkaukset violetilla farkkulangalla, ei oikein vain näy kuvassa.

Nämä on tehty sitten myös yksien farkkujen lahkeista, jonkinlainen kulutuspesu koska ylempää oli tosi vaaleat, ja lahkeensuussa meni tuommoinen vaalea raita. Kukkakappale on itseasissa väärinpäin, huomasin sen siinä vaiheessa kun hame oli jo valmis... Ilmeisesti farkut on joutuneet pois käytöstä koska niihin oli tullut reikä; kukkapaikkaamaan sitä! Tämän hameen Hemppa vetäisi aamulla kerhoon lähtiessä housujen päälle; tuntui siis kelpaavaan neitille...

Hipsulle vielä yksi paita, joka onnistui ehkä ihan parhaiten kaikista paidoista mitä olen nyt Hipsulle ommellut. Käyttötarkoitus ei vaan ollut äitin ja pojan mielestä ihan sama.

"Laitetaan reippaasti vaatteet päälle niin päästään kerhoon"

"Minä ei pönnö-paita laita"

"No miksi et"

"Se onna yöpaita"

"eikä ole, kun päiväpaita"

"onna yöpaita. Minä ten kaappiin viinä".

Huoh. Tästä tuli sitten yöpaita. Kaava Nihgt owl, vähän pääntietä korotettuna. Pöllö velour-kuva jenkkilästä; harmi ettei näitä tullut tilattua enemmän, muita kuvia kyllä on. Sininen kuva näkyy tosi hyvin mustassa, vähän jännitti silittää kuvaa paikoilleen. Olis harmittanut ihan sikana, jos ompelujälki johon olen kerrankin 95% tyytyväinen olis mennyt hukkaan kuvan silityksen takia.

Tänään kävin hakemassa Porvoon reissulla eurokankaasta vähän resoreita, ja samalla oli pakko napata mukaan pieni pala yöpaita-kangasta Hempulle... Kun pari trikoo-palaa saa ommeltua pois, täytyyhän niitä lisää saada..