Blogi on ollut ihan hiljaa viimeaikoina, vaikka jotain pientä on tullut ommeltuakin. Suurin osa ajasta on mennyt pihalla; "kukkapenkkiä" laitellen (kai se on kukkapenkki nimeltään vaikka vähän isohko onkin) ja muuten vaan keväästä nauttien.

Tarvetta kesäkamppeille alkaa kyllä olla, Hipsulla on yhdet sopivat shortsit viime kesältä, ja vaikka tänään on ollutkin vähän viileämpää, oli esim. toissapäivänä meidän mäki jo suorastaan paahteinen.

Mutta ennen niitä sortseja jotain ihan muuta:

Kaava: Night Owl 104cm Ottobre

Kangas: Eilen Design

Tämä kangas oli/on ihan hirveetä. Kuvioita oli pesun jälkeen aivan mahdoton saada lankasuoraan, niinpä ne juokseekin vähän miten sattuu. Tätä ongelmaa on ollut ilmeisesti myös muilla. Vaikka kangas sinällään ihan kivaa onkin, pitäis hinta-laatu suhteen olla pikkasen parempi että viitsii lisää ostaa. Tätä on enää pikkupalat ruskeaa ja turkoosia, niistä tulee varmaan pipoja, niin ei tuo kuvioiden juokseminen niin haittaa. 

Kaava: jokin slim fit Ottobrestä

Kangas: Kangashamstereista

Tämä kaava oli kokeilu "normaalihihasta", koko 98 on tosi slimmi jopa meidän hoikkikselle. Mutta ei  kuitenkaan niin kapea että näyttäisi pieneltä. Ihan jees.

Housut ja paita tarpeeseen, paidassa arvatenkin Night Owl, housuissa uskoisin että on vilkas velourhousujen kaava peppu kavennettuna. Polvissa tähtpaikat, heppu on vihdoinkin alkanut pukea itse, ja jokin helppo merkki pitää housuissa olla jotta tietää ajattelematta kumminpäin kuuluu jalkaan. Meidän Mies :D Periaatteessa en ihan hirveästi tykkää "päiväpaidoissa" resoreista hihansuissa, mutta tähän ne jotenkin kuuluu. Housukaavalla tulee vielä lisääkin housuja, tarve on kova kun menee useammat housut päivässä hiekkiksellä.

Sisko tilasi itselleen kesätunikan, ja voi jee että tää vastusti. Pääntiestä on tässä versio 7 tai 8, eikä se vieläkään ole ihan hyvä. Nyt lähti kuitenkin postiin ja siskolle sovitettavaksi, hermo ei enää kestänyt. Tuo trikoo toimii suorissa saumoissa ihan jees, mutta kanttaaminen on sillä ihan kamalaa. vähänkin kun venyttää, alkaa kaitale rullaantua, ja lopulta sitä on jäljellä 1/5 alkuperäisen kaitaleen leveydestä. Ja jos teet pidemmän kantin, se repsottaa. Ja purkaminen on yhtä tuskaa...  Sivusauma ei ole kyllä noin kieron kun kuvassa näyttää, miten lie illan pimeinä tunteina kuvaan asetellut. Kaava on sama kuin omassa tunikassani täällä.

Kummitytölle lähti kaavakokeiluina nämä:

Tunika on Ottobre 6/11 Purple Roses tunika muokattuna. 128 leveys ja pituttaa niin paljon kuin kangas antoi myöden, etu- ja takakappale on leikattu taitteelta, joten helman yksi liehuke jäi pois. Kangas joko huuto.netistä, tai sitten kangashamstereista. Väri ei ole ehkä ihan Lallaa, enkä tiedä onko tuo 3/4 hihan pituuskaan, mutta tää onkin kaavakokeilu :D

Housut on samaisen Ottobre 6/11 Slim leg vakosamentti cargohousujen kaavasta muokattu; koko 122, vyötäröä vähän vielä kavennettu, takakappaletta kavennettu, taskut jätetty pois, vyötärökaitale tehty sen mukaan mitä kangasta riitti, lahkeen pituus muokattu jne.  Kangas eurokankaasta, ja oli leikattu aivan tajuttoman kieroon. Saa nähdä, onko sinne päinkään sopivat.

Ompelukonekkin päivittyi vihdoin, kuka huomaa eron:

Entinen kone siis Huqsvarna Classica 100, uusi kone Pfaff expression 3.0. Piti tulla pfaffin smarteri, mutta konekauppias ilmoitti toimitusvaikeuksista ja tarjos tätä tilalle. Vähän on vielä tutustuminen vaiheessa, mutta kyllä tällä parempaa jälkeä saa jo nyt kuin tuolla vanhalla :D