Vai sanotaanko se ufoilussa. No, tarkoituksena kuitenkin saattaa ainakin yksi aloitettu työ päätökseen, ja saada toinen taas koukulle. Yhden unohtuneen perushuivin otin jo eilen käsittelyyn, ja se näyttää valmistuvan piakkoin. Siksipä en sitä nyt erikseen esittele.

Tältä näyttää ufoutuneiden käsitöiden kori tällä hetkellä:

                     

Tämä pitää majaansa tietsikkahuoneessa, jonka yhden seinän peittää kirjahylly. Korin paikka on ylimmällä hyllyllä; poissa silmistä, poissa mielestä. Korissa on siis majaillut sen huivin lisäksi kummitytön torkkupeitto, bolero ja yksi tosi ufo merkkuutyö (eli siis kirjontatyö, niinkuin kai suurinosa nämä työt nimittää). Ja 450g nallea kummitytön peittoon.

Tavoite 1: Bolero valmiiksi.

                       

Tästä on siis tulossa bolero. Kuten kuvasta näkyy, takakappale on kokonaan neulottu, etukappalekkin on hyvällä mallilla. Tämä jäi kesken, kun esikoinen päätti syntyä ennen tämän valmistumista (raskausviikot oli kyllä 40+, mutta olin täysin varautunut 42:n viikkoon). Malli on jostain modasta, tarkempia tietoaja kun valmistuu.

Tavoite 2: Virkkaa edes muutama lappu kummitytön torkkupeittoon.

                       

Tästä puuttuu about 70 lappua: puolet niistä valkoisia, puolet vaaleanpunaisia. Ja jonkinlainen reunus. Tavoitteena siis saattaa tätä edes vähän eteenpäin. Tämän virkkaamisen aloitin vuosi sitten  joulu-tammikuussa, kun esikoinen huusi päivät ja yöt mahaansa: joskus Hipsu rauhoittui kun olin sohvalla puoli-istuvassa asennossa, pistin herran mahan rintaa vasten ja kökötin siinä. Tuntikaupalla. Siinä sitten erittäin ergonomisessa asennossa oli "hyvä" virkkailla jotain pientä. Tämä voisi siis olla nimeltään Koliikkipeitto.

Tavoite 3: keksi, mitä tehdä tälle.

         

Tämä on oikea tosi ufo. Aloitettu joskus 7-8 -vuotiaana (eli siis parikymmentävuotta sitten), tarkoitus tehdä itselle tyynyliina. Tästä puuttuu enään toisen enkelin pää ja jotain muuta pientä toisen enkelin luota. Malli on Jokanaisen käsityökurssikansiosta, ja äitee tämän aikoinaan minulle antoi tehtäväksi, kun halusin jotain tehdä. Tämä on jo niin ufo että melkein pitäisi jättää sikseen. Mutta toisaalta, ehkä pitäisi tehdä Hempalle valmiiksi jotta voisi todeta parempi myöhään kuin ei silloinkaan...