Pikkuneidin pitää saada joka ilta "vauva" viereen; ja on muuten välillä melko mahdoton operaatio mahduttaa nukke ja pimu saman peiton alle. Neiti kun on jo oikea "äiti"; nukkuu vaikka itse ilman peittoa, että vauvalla on varmasti lämmin...  Tänään sitten todellisena pikaompeluksena nukelle peitto, ja pari pussilakanaa.

Kankaat kangaskaapin kätköistä; sininen toppakangas äitin varastoista, voi olla jopa 20 vuotta vanhaa kangasta; toppakankaan toiselle puolelle vanhaa lasten lakanaa joka on joskus kirppikseltä hamstrattu. Pussilakanat vanhoja puuvillakankaita, tuo vihreä voi olla jopa aitoa retroa. Hipsu tartis kuulemma pikkulehmälle kans peiton; sillon kuulemma kylmä.

Tänään oli aamusella pari tuntia sähköt poikki joidenkin huoltotöiden vuoksi, ja kun ei luonnollisestikkaan voinut ommella leikkelin kankaita valmiiksi. Ja sitten kun ompelukone alkoi taas jekkasta, piti ommella yksi kaavakokeilu valmiiksi.

Malli ei ollut mitenkään yhteistyöhaluinen, kun äiti vei Hello Kitty -paidan... Kaava on muokattu jostain Ottobren hupparikaavasta, mutta en sitten tajunnut että pohjana oli tosiaakin Ottobre; aivan järettömän leveä, vaikka kaavamerkintöjen mukaan oon piirtänyt 82/86/92 koon. Helmasta tuli tosi kiva, tuollaista helmaa koitan vielä johonkin toiseenkin tunikaan, mutta pikkasen kapeempaan versioon. Onneksi trikoo on tosi ohutta, leveys laskeutuu inhimilliseksi ja kyllä tätä käyttää voi; eri asia suostuuko neiti käyttämään. Sopivan väristä resoria ei ollut, joten hihansuut ja pääntie tehty samaisella trikoolla. Trikoo on  Triteksiltä, ja sen verran edullista ettei ihan hirvittävästi harmita vaikka tämä ei ihan onnistunut olekkaan.