Ei tullut tunikaa vaikka piti. Tuli hame.

Kangas on eurokankaasta kesällä ostettua, kaava oli jostain Ottobrestä; siinä vaiheessa kun olka-ja sivusaumat oli ommeltu totesin tekeleen olevan kokoa joukkueteltta. Sakset käteen ja tekele kappaleiksi.  Niinpä Hemppu ei saanut tunikaa, vaan sai hameen. Neiti ei tosin ole tätä vielä suostunut sovittamaan, joten saa nähdä onko edes sopiva.

Aika hienosti herra melkein kolme vee osaa peittää kasvonsa kuvissa pyytämättä :D

Hipsulle yöpuku, tarkoituksena kokeilla 98cm:n Saimi-kaavan sopivuutta, ja muokata Night owl- paidan kaava Hipsulle sopivammaksi. Hihan suuta pitää ehkä vielä himppusen kaventaa, muuten oikein passelit kaavat. Kangas oli tosi venyvää trikoota, siksipä hihansuut ja helma vähän lerputtaa, mutta menkööt yöpuvussa. Uusi ompelukone siintää edelleen haaveissa...

Hipsu sai myös kokeilukalsarit, kaavana Ottobren 6/09 Stripy legs-kalsarit. Leveys 92, pituutta vähän lisää.

 

Nämä täytyy vielä käyttää pesukoneen kautta, jotta lopullinen sopivuus paljastuu. Kangas on äiteen jemmoista putkilotrikoota, ja kun sitä on "muutama" metri niin en viitsinyt koko pakkaa alkaa pesemään. Näitä tulee vielä lisää, kunhan vaan tuo kaavan sopivuus päästään kunnolla testaamaan. Meidän rippulalle kun ei tahdo noita sopivia kalsareitakaan löytyä, eikä herra kuulemma voi pelkillä sukkahousuilla ensi talvea mennä.

Käsityöplääh ei ole edelleenkään selätetty, nämä oli kaikki vähän sellaista tikkua kynnen alle ompeluksia. Mutta jospa se tästä pikkuhiljaa.