Lompakoita on näkynyt useassakin blogissa, ja jo pitkään on takaraivossa kytenyt ajatus yrittää tehdä sellaista itsekkin. Nyt sitten tuli oikea "tilaus" shoppailulompakolle, kun farkkukassiin ei nykyinen lompakko ihan kiukuttelematta mene. Vetoketju olisi tosiaankin saanut olla sen 5cm pidempi. Mutta toisaalta, jos se olisi sen ollut, olisi tämä ompelus ehkä jäänyt kokeilematta.

                       

Hirvittävän vaikea kuvata niin, että saisi näkyviin lompakon idean. Erilaisia lompakoita tosiaan löytyy monesta blogista kotimaasta ja ulkomailta, mutta mitään kaavaa en löytänyt joten sävelsin taas itse. Mulla on hirvittävän harvoin käteistä mukana, joten seteleille en sen kummemmin alkanut mitään taskua vääntämään.  Koko taitettuna n. 11x10 cm; ulkokuori samaa farkkua kuin laukun hihnat. Sisäpuolella pohjakankaan värinä musta, ja sitten kolikkotaskussa ja alimmassa korttitaskustta Ikean Gunilla. Kolikkotaskun "takana" on väli kuiteille yms. lappusille, ja ehkä sinne jokin setelikin voi taitettuna eksyä. Ajattelin tehdä nuo korttitaskut yksivärisenä alinta lukuunottamatta, kun ajattelin, että lompakosta olisi tullut liian levoton. No, ei olisi ehkä sittenkään tullut; tuohon kohtaan sattui mustavalkea kohta kankaasta (kuten alempi kuva näyttää).  Ylin korttitasku on myöskin ihan vino; ei vaan näy kunnolla kuvassa. Kolikkotasku ja vetoketjun laitto onnistui 10+ arvoisesti (enkä joutunut edes purkamaan).

                          

Viikonloppuna löysin farkkutikkauslankaa Porvoosta Nappi ja nauha-nimisestä putiikista; ompelukone ei vaan halunnut tikata tämän reunoja. Ohuet kohdat olis kyllä mennyt, mutta paksuimmissa kohdissa on 2xfarkku, 4xpaksu puuvillakangas + tukikankaat. En viitsinyt sitten ruveta konetta rikkomaan... Farkkutikkausten harjoittelu jatkuu siis tulevaisuudessa!

Nyt pitäisi alkaa purkamaan 4m vinokanttia, joka on ommeltu 3 kertaan. Ei tullut hyvä ei.