Nämä ompelut tuli aloitettua jo pari viikkoa sitten, mutta synnärikeikka ja pikku-neiti vähän hidastivat valmistumista. Eilen sitten viimeistelin näitä, samalla kun Nyyti nukkui päiväuniaan koneen surinassa.

Ensimmäisenä poolo Hempulle. Kaava Ottobre 3/05, kangas sikakallista Eurokankaan Trikoota; joka kyllä on hintansa arvoista. Hipsun musta pöllöpaita samaista trikoota ei ole mennyt pesuista/kuivausrumpukeikoista miksikään. Silityskuvat velourkuvia. Vasta valmiina huomasin, että kaulusresorissa on jotain kökköä, toivottavasti lähtee pesussa pois.

Läjä paitoja Hipsulle, kaava Night Owl Ottobre 6/09. Kankaat: vihreä pallotrikoo ostettu vuosi sitten Ylivieskalaisesta kangaskaupasta, ruskea pallotrikoo tilattu keväällä Kangasmallasta, musta pöllö-trikoo Femmatorilta ja elefantti-trikoo Sampsukasta.

Hempulle Hilda-hupparimekko, Ottobre 6/07. Kangas samaten Sampsukasta. Tämän kanssa kävi vaan niin, että olin ilmeisesti ajatellut ihan perinteista paitaa, joten kangas jäi vähän naftiksi. Ei riittänyt huppuun kunnolla valkeaa trikoota, eikä tuota norsukangastakaan. Huppu on siis vuoriton, ja sen reunoissa menee kapeat norsukangas kaitaleet. Kiva kaava, saattaa päästä jatkokäyttöön.

Isolle tytölle yömekko; kaava Mocking Bird -yömekko Ottobre 6/09. Ainoa muutos kaavaan on se, että lyhensin helmaa vähän (ainakin 5cm). Kangas Eurokankaan palalaarista Porvoosta. Harmittaa, kun en ostanut kun tuon yhden palan, kiva kangas tukevaa trikoota. Kuten kuvasta näkyy, unikaveri on taas "hieman" pyykkikoneen tarpeessa...

Ja vielä viimeiseksi:

Gollege-mekko, kaava Parhaat ompelutyöt 1/05. Kangas Eurokankaan palalaarista 2010 kesällä ostettu. Mekon kaava on kiva, näitä voisin tehdä toisenkin, tämä kun oli ihan kokeilu versio kaavasta. Sen verran muutin, että en laittanut taakse vetoketjua, kun ei mielestäni joustava kangas sitä välttämättä tarvitse, ja tuohon "empireleikkaukseen" laitoin pakon sanelemana tuon mustan nauhan. Takaapäin mekko näyttää siis tältä:

 

Helma voisi olla aavistuksen kapeampikin, mutta toisaalta jos olisi vähän vähemmän jäykkä Gollege-kangas tai paksumpi trikoo niin laskeutuisi varmaan vähän eri tavalla. Toistaalta, jos taakse tosiaan laittaisi sen vetoketjun voisi tehdä ihan joustamattomastakin kankaasta. Kiva voisi olla myös yksivärisenä, ja nauha tuossa samaisessa kohdassa mutta rusetti edessä sivulla. Tai...Saas nähdä, mitä tuleman pitää. Mulla kun on näköjään tapana juuttua muutamaan kaavaan...

Vielä olisi ompelematta 7 kpl paneeliverhoja (leikattu, ja odottaa käänteiden laittoa), Hipsun fleece-takki odottaa pidempää vetoketjua kun olin vahingossa ostanut liian lyhyen, muutama neuletyö odottaa viimeistelyä. Niin ja kuvaamatta on vielä protyyppi unikapalosta... Verhojen, ja Nyytin villapuvun viimeistelyn jälkeen annan itselleni luvan leikata taas jotain ihan uutta tulille, ja jos vaikka sen uuden ompelukoneenkin ehtisi jossain vaiheessa hakemaan. Saas nähdä, tuleeko vielä tänä vuonna valmista, vai meneekö kaikki ensi vuoden puolelle. Verhot siirrän ainakin ihan hyvällä omalla tunnolla ensi vuoden puolelle.