Hipsun villahaalari valmistui sittenkin vielä tämän vuoden puolella; joskin hihojen kohdalla meinasi jossain vaiheessa usko loppua. Ensin kuvia, ja sitten tarkempaa höpinää.

Tältä haalari näyttää noin suurinpiirtein käyttäjänsä päällä; kuvattava oli tänään vähän eri mieltä kuvaamisesta...

Ja tältä se näyttää edestäpäin oikeasti. Napituskaista näyttää kuvassa tosi oudolta, ja toisen hihan resorissa näkyy jokin ihme ympyrä jota ei oikeasti ole.

Ja tässä vielä lähikuva etukappaleen kuvioista, jotka on kuulemma vääriä traktoreita. Näyttävät kuulemma Valmeteilta, vaikka pitäisi olla Nyykkäreitä. Ne on traktoreita. Piste.

Ja takaa haalari näyttää tältä.

Traktori-haalari

Ohje: Hyvin pitkältä oma, SK- 3/01 haalari ohjetta tukena käyttäen.

Lanka: Gjestal Maija, ~280g

Puikot: Prym, Addi ja Knit Pro puu-puikot 3 mm ja 3,5mm

Aloin neulomaan haalaria tuota Suuri käsityölehden ohjetta käyttäen. Ensimmäisten 15 sentin matkalla ensimmäistä lahjetta neuloessa huomasin, jotta haalarista olisi tullut aivan liian suuri, vaikka käytinkin koon 80 silmukkamääriä. Käyttöön siis suunnitelma B, ja ihan omat systeemit. Lahkeet on 3 cm pitemmät, kuin SK:n 92 cm:n koossa, selkä 7 cm pidempi jne. Eli ihan Hipsun mitoilla tehty, joskin leveyttä/väljyyttä olis kuitenkin voinut olla vähän vähempi. Muuta, mitä tein tuosta ohjeesta poiketen on hihanpyöriön paikka, nuo kirjoneuleet etu-ja takakappaleilla, olkasaumat yhdistin kolmen puikon päättelyllä, hihat tein ylhäältä alaspäin eli poimin silmukat suoraan kädentieltä ja vähensin silmukoita ihan mutu-tuntumalla. Alkuperäisessä ohjeessa on huppu, tässä on tuo lyhyt pystykaulus ja napit edessä. Eli alkuperäiseen ohjeeseen yhteistä? Pitkät resorit ja se, että tämäkin on haalari.

Ehkä minä sittenkin opin vielä jokupäivä neulomaan ihan oikeasti, ilman että täytyy sokeasti luottaa siihen, mitä ohjekirja sanoo. Nyt tekeillä on sitten jotain ihan muuta, lähipäivinä täytyy vielä miettiä miten tälle vuodelle asetetut lupaukset pitivät, ja vähenikö lankavarasto loppujen lopuksi yhtään.