Eilen käytiin naisporukalla käsityömessuilla Oulussa, ja hauskaa oli. Vatsalihakset oli kipeinä nauramisesta vielä pitkään illalla; melkein kahdensadan kilometrin ajomatka suuntaansa ja aikainen ylösnousu huonosti nukutun yön jälkeen olivat oiva alusta huonolle huumorille.

Mutta niistä messuista. Paikalla oltiin vähän ennen kymmentä, ja jonoa edellä oli vain muutama kymmennen metriä. Ne, jotka saapuivat meidän jälkeemme, joutuivat jonottamaan jo huomattavasti pidemmästi. Jono kuitenkin liikkui ovien auettua nopeasti, ja päästiin sisään lämpimään. Jos nyt jotain miinusta, niin lipunmyynti oli vähän huonosti järjestetty; ruuhkaa syntyi vaikka lipun myyjiä oli 4 kappaletta.

Messuilla oli paljon näytteille asettajia, ja ensimmäinen kierros mentiikin melkein vaan katsellen. Jotain pientä toki tarttui jo mukaan, mutta lankaostokset jätin siihen, että olen kerennyt koko messualueen tutkia. Ostettavaa olisi ollut paljonkin, ja ideoita sai mukaan roppakaupalla; harmi vaan ettei ollut kameraa mukana.

Lankaa ostin aika hillitysti, sny-kierrokselle jotain ja itselle vain yhden huivilangan ja lapas/kämmekäs langan. Ja tietysti seuraavaan "tilaustyöhön", pikkuneidin kauppapipoon ja pitsihuiviin (hyvä kauppa; minä teen tänä vuonna pipon ja huivin, ja saan ne ensi vuonna takin kanssa takaisin :D )

Tässä kuvia ostoksista selitysten kera:

Nämä maksoivat yhteensä 5€. Myyjinä vanhempi herras- ja rouvashenkilö, joilla oli kaikenlaista käytettyä ja vähän jotain vanhaa uuttakin myynnissä. Ihan ekana, kun tultiin sisään, bongasin sellaiset isot , sileät vähän kuluneet mustat napit, mutta kun en niille heti käyttöä muistanut niin en ostanut. Kun palattiin takaisin, napit oli tietysti menneet ja käyttötarkoitus palautunut mieleen. Harmittaa. Ostin kuitenkin nämä; yhteensä 30m nyöriä lastenvaatteisiin ja tuollaisia metallilenkkejä 10kpl, näitä olisi tarkoitus käyttää laukkuihin. Joskus.

Kukkaronlukkoja. Tai mitä lie. Näitä on tehnyt jo pitkään mieli kokeilla, nyt sitten ostin muutaman kokeeksi kun melkein edullisesti sain. Lisäksi ohuet puukirjaimet, joista muodostuu tenavien etunimet. Idea on, toteutus epäselvä. Koko paketti ~10€

Ostin itelleni lankaa vaan 200g, ja kaikille on jo suunnitelma. Nuo vaaleanpunaiset Alpacat tosiaan muotoutuu pikkuneidin talvisetiksi, ja mustasta olisi tarkoitus tehdä itselle lapaset. Violetti kirjava kerä on Punta Yarns  Merisock Hand Painted, josta ei todellakaan tule villasukkia, vaan yritän tehdä Revontulen. En tiedä miten tuo lanka siihen riittää, ja osaanko, mutta ainahan voi yrittää. (ja neuloa sitten ne sukat...) Nämä on siis Tapion kaupan standiltä. Kovasti kun noita Alpacan sävyjä katselin, mietin että johonkin minun piti lankaa ostaa.. Ei tullut mieleen, ennen kuin paluumatkalla Zeppelinissä; minun piti ostaa alpakkaa tai jotain muuta lämmintä ja kutittamatonta kauluriin! Aina ei voi muistaa...

Jotain muutakin pientä tarttui mukaan, esim. lompakko miehelle ja joulukorttitarpeet, mutta niitä ei voi oikein esitellä. Tiedä minkä vuoden jouluksi ne kortit valmistuu... Seuraava käsityömessureissu on jo suunnitteilla, vapise Jyväskylä! :D

Jotain valmistakin on, mutta niistä enemmän kun ehdin kuvaamaan.