Eilen illalla tapahtui ihme, ja tenavat nukahtivat inhimilliseen aikaan. Päätin ottaa itseäni niskasta kiinni, ja päätellä Melianin, joka ehti odotella tovin käsityöarkussa. Pikkumies harmi vaan on ihan erimieltä äiteen saavutuksesta, eikä suostu pukemaan takkia päälleen.

Melian

Ohje: ullaneule 3/08, täällä

Lanka: Novita Bambu ~170g

Puikot: 3,5mm Knit Pro

Hupun jätin suosiolla pois, kun meidän eteisen lipaston laatikossa on mystinen huppujen hautausmaa. Yhdessäkään takissa, haalarissa, tms. ei saa olla huppua. Kiva näinkin. Sieninapit on ehkä vähän turhankin pirtsakat tähän, mutta alunperin tähän suunnittelemani napit oli aivan liian suuret. Bambu-lanka ja Knit Prot eivät olleet kiva yhdistelmä noissa palmikonkierroissa, useammin kuin kerran silmukat karkailivat liukkaalta puikolta. Ohjeesta kyllä tykkäsin, tällä mallilla voisi tekaista jotain muutakin. Ehdotonta plussaa se, ettei ollut sauman saumaa ommeltavana! Tuo napituskaista alareuna harmittaa, en ole vielä oppinut tekemään napituskaitaletta niin, ettei se liepottaisi johonkin suuntaan. Jospa vielä joskus...

 

Virkattu tyynynpäällinen

Ohje: kiinteitä silmukoita tarpeeksi

Lanka: Novita tahiti ~250g

Koukku: 5mm

Tämä tyynynpäällinen valmistui jo pari iltaa sitten. Mitään erikoista tässä ei ole, neuloin kyllä tuubia josta olisin jonkinlaisen koristeen tuohon väkertänyt, mutta ei se sitten näyttänytkään kivalta. Terassityyny. Langan ostin viime kesänä Menitan Outletistä, ja onneksi Annalta löytyi kerä lisää koska ikävästi olisi muuten loppunut kesken. Lanka taisi maksaa tuolloin 25snt/kerä, joten ei mitenkään järin kallis päällinen.

Ja sitten se ikuisuusprojekti. Tai yksi niistä. Käsityö kai tavallaan tämäkin:

Tätä muuria on sellainen rapiat kymmenen metriä, ja se pitäisi saada ensin näyttämään koko matkalta tältä:

Ja sen jälkeen siistiä ylimääräiset mullat pois ja istuttaa täyteen kivikkokasveja. Yläreunaan en aio edes miettiä mitään tähän väliin.

Tämä penkki on jo muutaman kasvin saanut, odotellaan seuraavan kasvitilauksen saapumista. Huoh. Muutama muukin vastaava projekti pihamaalla tänä kesänä käynnissä; ehkäpä 10 vuoden päästä pihamaa alkaa näyttää valmiilta?!