Käsityöarkun päälle ehti kertyä iso pino päättelemättömiä töitä, ennenkuin sain aikaiseksi alkaa niitä päättelemään. Tästä siis lähdettiin:

Näissä yhteensä liki 750 g lankaa...

Alimmaisena pinossa on tämä:

Aaltovirkattu pulkkapeitto

Lanka: Raggegarn, harmaa 150 g ja punakirjava 50g

Koukku: 3,5mm

Tähän on käytetty viimeiseen langanpätkään asti raggegarnit; ajanee asiansa vaikkei erityisen kaunis olekkaan.

Aaltovirkattu nukenpeitto

Lanka: Drops Fabel 100 g, värjätty Kool Aidilla

Tämä ei ole oikeasti ihan noin kiero miltä kuvassa näyttää. Kaksinkertaisella langalla, reunoissa kiinteitä silmukoita. Odottaa aikaa, jolloin nukenvaunujen tuunaus saatu päätökseen. Tässä värjäys onnistui sitten loppujen lopuksi kivasti; näyttää ihan nukenpeitolta.

Hartialämmitinhärpäke

Lanka: Novita Aino, tummanvioletti 290g

Puikot: 6 mm bambupyöröt

Malli: oma, pääosin 2 o, 2n joustinneuletta

Tähän oli vaikka minkälaisia suunnitelmia, mutta tästä tuli sitten loppujen lopuksi ihan tällainen perusputkilo. Saa nähdä tuleeko loppujen lopuksi käytettyä, mutta on noi langatkin marinoituneet lankakaapissa vuodesta 2006.

Kämmekkäät

Malli: oma

Lanka: Exclusive Alpaca, yht.  n. 60g

Puikot: 2,5 mm knit prot

Nämä kämmekkäät lähti äiteelle. Tarkoitus olisi, että yltäisivät kyynärpään yli. Neuloin niin pitkät varret kuin lankaa riitti, kaivoin kaikki turkoosin langan jämät laatikoista ja käytin langat viimeiseen senttiin asti. Näyttävät vähän hassuilta näin suoraan puikoilta, mutta jospa lämmittäisivät äiteen kolottavia käsiä.

Unikko- ja Esikko- kaulurit

Mallit täältä

Lanka: Drops alpaca, kummassakin n. 50g

Puikot: 2,5 mm Knit pron pyöröt

Hipsulla tein 2 vuotta sitten samalla mallilla kaulurin, nyt se oli kyllä vielä sopiva, mutta sen verran karsean näköiseksi kulahtanut, että päätin tehdä uuden. Vihreä siis Hipsulle, violetti Hempalle. Langoista jätin tarkoituksella pienet nöttöset, joista tulee raitoja harmaisiin alpakkaisiin lapasiin, värikoodit iskallekkin! Violetin kaulurin päättely on siistimpi kuin tuon vihreän, ja lisäyksetkin tein eri tavalla, joten on kaikenkaikkiaan siistimmän näköinen. Mutta eipä tuon vihreän kaulurin kauneusvirheet taida paljon käyttöä haitata.

Sukat

Malli: perussukka

Lanka: Drops Fabel, n. 30g

Puikot: 2,5 mm Knit prot

Nämä sukat on aloitettu jo elokuussa, nyt tikuttelin yhdessä illassa valmiiksi. Näissä jopa raidat osuu melkolailla kohdilleen, ja kokokin on passeli. Pikkumies sai siis sukat varpaita lämmittämään. Toista sukkaa on jo sovitettu miehen itsensä toimesta, varsi näyttää siksi aika paljon leveämmältä. Sukkia ja lapasia pitäisi jaksaa tikuttaa lisää; mutta saa nähdä koska tulee aloitettua saatikka mitään valmista.